Подписка за отворено писмо.

Отворено писмо

 

До

Госпожа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община

До

Господин Елен Герджиков – председател на Столичен общински съвет

До

Общинските съветници в Столичен общински съвет

 

Уважаема госпожо Фандъкова,

Уважаеми господин Герджиков,

Уважаеми госпожи и господа общински съветници,

 

Ние, жителите на квартал Дървеница, изразяваме остро неодобрение относно състоянието, в което е оставена пътната инфраструктура в квартала, след планирания ремонт на „Топлофикация“. Изтърпяхме около 50 дни без топла вода, което само по себе си е крайно неприемливо за европейска държава през XXI в., но все пак бяхме коректни към дружеството, без да ги притесняваме или да се оплакваме публично. След края на този неособено приятен период за жителите на квартала, ние очаквахме, че с пускането на топлата вода ще приключат и изключително неприятните гледки на багери, заграждения и разкопани улици, но уви. След бурна реакция на някои от съкварталците ни и жалби отправени към кмета на район „Студентски“, бяха взети мерки и по надлежния ред се изиска от „Топлофикация“ АД да бъде възстановен предишния облик на квартала, но това съвсем нагло беше пропуснато от дружеството и те не изпълниха възложените им задачи. (Към писмото са приложени снимки, направени на 09.10.2020г., тоест това е актуалното състояние на пътната настилка).

Кварталът ни е малък, а жителите му са изключително съвестни хора. Ясно се вижда по прилежно поддържаните градинки пред повечето блокове и чистите паркови пространства, че ние сме хора, които опазваме това, което ни е предоставено за ползване и очакваме общината и всички дружества, които извършват СМР на територията на квартала да се отнасят с уважение към територията, която НИЕ обитаваме. Отказваме да се примерим с разрухата, която нанесе на квартала общинското дружество „Топлофикация“ ЕАД.

Топлофикация“ ЕАД, бидейки търговско дружество по правно-организационната си форма, дължи изпълнение на всичките си задължения с грижа по-голяма от обикновената, а именно на професионалист. Безспорно реновацията на топлопроводите е предпоставка за предоставянето на качествена услуга. Но процесите по тази реновация трябва също да бъдат изпълнени с особена грижа, тоест трябва да бъдат изпълнени в срок и по начин, който минимално да наруши нормалното пребиваване на жителите на квартала. Гледката, оставена близо три месеца след началото на ремонта, е потресаваща и със сигурност не отговаря на нормалното състояние на инфраструктурата в европейска столица.

Призоваваме СОС да изпълни задълженията си към данъкоплатците от квартал Дървеница и да разпореди на „Топлофикация“ АД да приведе инфраструктурата на квартала във вида, в който беше преди началото на съответните ремонтни дейности.

 

С уважение,

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Todor Petrov да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...