Инициатива за изграждане на съоръжение за достъп до училищна среда на деца в инвалидни колички в 5 ОУ " Митьо Станев " гр. Стара Загора

inbound5675432362643473058.jpginbound7227069158564840213.jpg

Мили родители , ежедневно нашите деца свободно и уверено прекрачват училищния праг. Изкачват училищните стълби без усилия и трудност . Не всички деца обаче , имат тази радост . В любимото на децата ни 5 ОУ " Митьо Станев " , учи и Борис . Той е вече  петокласник . Борко е с вродена      артрогрипозис мултиплекс конгенита . Той е усмихнато , лъчезарно , будно,  умно и чувствително дете без умствени увреждания .  Дете , като всички други . Единствената разлика , е че ежедневното придвижване и достъпа до училище нещо , което приемаме за даденост всички ние , за Борис и семейството му е свързано с трудности и неимоверни усилия . Борко се придвижва с инвалидна количка . Повечето от нас са виждали пред какво    предизвикателство са поставени . Всеки ден таткото изкачва множеството стръмни стъпала , носейки детето на ръце и инвалидната количка едновременно  За да влезе в училище Борис има нужда от достъпна , адаптирана среда и от нашата подкрепа . Скъпи родители , молим ви , не бъдете безучастни . Нека заявим , че всяко дете е важно , уникално и добре прието . Нека като общество да бъдем закрила , опора и подкрепа.                                                            Призоваваме ви да подкрепите петицията за изграждане на средство за улесняване достъпа до училищна среда на деца в инвалидни колички .

Станислава Великова    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Станислава Великова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.