В защита на достойнството на един български учител

ДО МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ДО РЪКОВОДСТВОТО НА 144 СУ „НАРОДНИ БУДИТЕЛИ“  

От месец август 2020 г. в 144 СУ „Народни будители“, гр. София има смяна на ръководния състав. В това, разбира се, ние не намираме нищо противозаконно или лошо. С фалстарт, обаче, започна мандатът на новото ръководство.

На 09.09.2020 и 10.09.2020 г. се проведоха родителските срещи за начален етап. На 08.09. класният ръководител на 2А клас – г-жа Деяна Недялкова, е поканена да стане заместник директор с ресор „Начален етап“. Това поражда серия от промени за някои начални класове, техните класни ръководители, учители в занималня и т.н. В продължение на една седмица, ние, родителите, подготвяме децата си за промените, които им предстоят. Повече от излишно е да обясняваме колко важен е учителят за децата от първи до четвърти клас и колко привързани са те към него. И въпреки всичко го приехме с желание и удовлетворение, че един достоен и добър учител намира своето развитие.

На 16.09.2020 г., без никакво основание, предизвестие и без да е успяла да докаже качества и свършена работа, на г-жа Недялкова е връчена заповед за освобождаване като заместник директор. Предложено й е да се върне като класен ръководител на 2А клас. Тя, естествено, отказва да причини на децата и колегите си това „ново безумие“.

Ние, родителите и колегите на г-жа Деяна Недялкова, се обръщаме към Вас, г-н Министър, и към директора на 144 СУ „Народни будители“ – г-жа Камелия Дилова, с въпрос и апел:

Какво Ви подтикна да стъпчете достойнството на един от най-прекрасните и самоотвержени учители в повереното Ви училище? Нима Вие не знаете качествата на г-жа Недялкова? Нима нямате обратна връзка от родителите на обучаваните от нея деца? (В тази връзка прилагаме благодарственото писмо от родителите на деца от 1А клас с класен ръководител г-жа Недялкова за времето на дистанционното обучение). Какво успяхте да видите от работата й като заместник директор за една седмица, за да имате мотив да я освободите? Давате ли си сметка какво причинихте на децата?

Училището е институция, в която освен да се обучава, трябва да се поставят и моралните рамки и устои у бъдещото поколение граждани. Безобразие е да се постъпва по този некоректен и неморален начин с един от стожерите на началния етап в това училище. Все повече деца се прибират последните дни с въпроса: „Вярно ли е, че госпожа Недялкова НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да бъде учител в нашето училище?“ Какво да им отговорим и как…и защо???

Уважаеми господин Министър, апелираме да бъде съхранено достойнството на българския Учител! Без значение дали днес е г-жа Недялкова, а утре – някой друг. Все по-малко, за съжаление, са отдадените безрезервно на работата и децата си учители, все по-малко са съвестните такива (всички успяха да го видят много добре и по време на дистанционното обучение). Все повече младите учители се обезверяват, а пенсионираните такива нарастват. Нека съхраним средното и младо поколение учители, защото в тях е бъдещето!

Настояваме и за публично извинение от страна на ръководството на 144 СУ „Народни будители“ към госпожа Недялкова! Благодарствено_писмо.jpg

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Велина Танева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook