Ремонт на площите около метростанция Вардар в София

Уважаеми г-н Божилов, кмет на район Илинден,

Уважаема г-жо Фандъкова, кмет на град София,

С отварянето на третия лъч на метрото в София всички ние, които живеем в София, се радваме, че модерният транспорт в София се развива. Особено се радваме на красивите нови метростанции, така грижливо планирани и изработени. Както и на площите около тях: цели булеварди и прилежащите им тротоари биват ремонтирани покрай строежа на новите метростанции. Това е наистина похвално.

Гледайки снимките на новите метростанции, ние, които използваме старите станции на първата линия на метрото, се чувстваме малко като пренебрегнатите първи деца на родителите си. С появата на всяко ново дете в семейството, предишните вече не получават същото внимание и отношение както преди. В случая с метрото в град София е дори по-зле: старите станции биват занемарени. И по-конкретно, станция Вардар и изход номер 4 при бул. Вардар. Обществената площ около този изход е в окаяно състояние: почти всички плочки на тротоарите са изпочупени от качващите се по тях автомобили; ако са останали някакви пейки наоколо, те са неугледни и често пъти счупени и опасни; земята, която някога е била зелена площ, в момента е разорана кална маса. Кошчета за боклук почти липсват, но ако има останали такива, те са грозни, мръсни, изпотрошени и най-често преливат. През зимата стълбите на подлеза на този изход редовно бяха кални и мръсни от кишата, нито един път не бяха почистени цялостно.

Гореописаната гледка не приляга на европейска столица, не кара европейските граждани на София да се чувстват добре от това, че живеят в този град и със сигурност не е сигнал, че вие като кметове се интересувате как всеки от нас се чувства, когато върви пеш до и от метрото.

Но ние сме сигурни, че вие ще се погрижите ние да се чувстваме добре, не само защото това е ваше задължение, но и защото сте нормални хора като нас и също като нас знаете, че всички заслужаваме една приятна и нормална градска среда. Тези от нас, които са плащане данъците си, сме убедени, че вие ще направите необходимото районът около изход 4 на метростанция Вардар да стане чист, красив и приятен. За което ние предварително ви благодарим и обещаваме да го пазим такъв. Приемете тази петиция като заявка за това наше убеждение и съответното обещание.

С уважение,

гражданите от район Илинден, гр. София

С подписването си упълномощавам Гергана Запрянова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.