Уволнение и съд за полицаите, които зверски пребиха Евгени Марчев

На 10-ти юли 2020-та година, Евгени Марчев, студент втори курс, упражни своето право като български гражданин да протестира срещу системата на управление в България. За това той беше зверски пребит от група полицаи, които го завлякоха под колоните на Министерски съвет. Актът на полицията беше заснет от множество телефони на граждани на протеста.

Евгени се намира намира в неврохирургията на "Пирогов" с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив. Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не допускат контакт с него.

Уважаеми г-н Маринов,
Министър на вътрешните работи на Република България

С тази петиция ние настояваме незабавно:

• да бъде върнат телефона на Евгени Марчев и да бъде премахната полицията, която го изолира;
  • да бъдат идентифицирани полицаите отговорни за този зверски побой и те да бъдат уволнени, арестувани и съдени;
  • да поднесете извинение на Евгени Марчев и неговото семейство за този позорен акт на Вашите подчинени; и
  • да гарантирате, че всички протестиращи, дори да бъдат арестувани никога няма да бъдат бити и унижавани по този начин, а Вашите служители ще се отнасят към тях с уважение и достойнство.

Копие от текста на тази петиция беше изпратен на електронния адрес на МВР: priemna@mvr.bg от "Път на младите". Очакваме моментална реакция от Ваша страна.

Сдружение “Път на младите” и други независими български граждани потресени от този акт.

marchev4.jpg

Сдружение "Път на младите"    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Сдружение "Път на младите" да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.