ПЕТИЦИЯ   В ЗАЩИТА НА ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО

ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ – Министър-председател

МЕДИИ

Уважаеми Народни представители,

Уважаеми г-н министър-председател и министри от кабинета,

С настоящата петиция ние, църквите с евангелско-протестантска библейска вяра, заставаме в защита на българското семейство като неприкосновена територия.

Семейството от мъж и жена и техните деца е създадено от Бога и е първото благословение, което Бог дава на човека. Учението на Господ Исус Христос относно брака е записано в Библията, и то е, че „това, което Бог е съчетал, човек да не разлъчва“.

В наши дни тази заповед има ново звучене. Много така наречени цивилизовани и свободни общества узакониха несъществуващия „еднополов брак“. По тираничен модел, без да отчитат огромния брой на недоволни родители, без да отчитат естествените права на хората, и неоспорими факти от действителността, тези страни направиха така, че според светския закон да стане възможно нещо невъзможно – смяната на пола, мъжът да стане жена, а жената – мъж. Това, което доскоро беше психично заболяване, днес нечестиви светски закони превръщат в „човешко право“.

Заявяваме, че от гледна точка на вечната Истина – Божието слово, законите, които се подиграват с Божието творение и човешкото достойнство, са източник на беззаконие. Държавата не следва да се занимава със създаването на закони, които нарушават естествения ред на творението и на това, което Бог е създал. Всяка светска законодателна намеса в сферата на семейството, семейната обич, отношенията родители–деца и пола на хората, с цел да се измисли нов брак и нов пол, води до разрушителни последствия за отделната личност, за семейството и за цялото общество.

Христовото новозаветно учение е недвусмислено: давайте Божието Богу и кесаревото – кесарю. Държавата, която е кесарят в този случай, не е създала семейството, човека и неговия пол, за да може да ги деконструира и да създава нови модели на естествените биологични реалности. Тя няма право и да навлиза в интимната и неприкосновена сфера на семейството и семейните отношения. Законът за социалните услуги, който ще влезе в сила от 1-ви юли, е един от тези закони – източници на беззаконие.[1] Под предлог, че се усъвършенства социалната система в страната, той противопоставя родители и деца и представлява заплаха за неприкосновеността на всяко българско семейство. При определянето на живота, щастието и съдбата на българските деца държавни социални служители, психолози, полиция, прокуратура и заинтересовани доставчици на социални услуги ще имат повече власт и влияние от родителите.

Законът позволява намеса на външни лица, органи и организации в най-съкровения свят и в най-важната човешка институция – семейството от мъж и жена и техните деца. Търговията с благотворителност ще бъде цел на закона.

В качеството си на свещенослужители и вярващи християни, както и на пълноправни граждани на Република България, от името на мъжете, жените, бащите и майките и децата в нашите църкви:

Призоваваме всички народни представители, както и правителството, да направят незабавно нужните стъпки за пълна и безусловна отмяна на Закон за социалните услуги. Божият установен ред не бива да бъде заместван с измислен човешки такъв. Ролята на управника е да пази реда, законността и мира в обществото, но не и да заменя естеството и същността на човешката личност, каквито са полът и брачните отношения (Нов Завет, Римляни 13).

Както е казал и един светски философ: „Който убеди хората да вярват в абсурди, ще ги убеди и да извършват зверства“, (Волтер). Ние не бива да допускаме абсурда злото и разрушаването на човешката личност и достойнство да се наричат добро по силата на закон. Историята също ни сочи, че абсурдните и несправедливи закони водят само до тирания и страдание.

Ще се молим за поставените на власт лица, за Божията милост и благодат и най-вече за мъдрост, чрез която да не се допуска нечестие и разруха спрямо семейството и християнските ценности.

С уважение и молитва за всички управляващи. 18.06.2020 г.

Следва списък на организации и евангелски църкви, подкрепили петицията.

Анатолий Еленков, Национален алианс „Обединени Божии църкви“
Ангел Пелтеков, Апостолска църква, Пловдив
Иводор Ковачев, Апостолско Служение „Мисията”, София
Николай Марков, Християнска църква „Отворено небе“, Добрич
Пейчо Мухтаров, Християнска църква "СИОН", Трявна
Тихомир Тенев, Българска Христова църква „НОВ ЖИВОТ“, Сливен
Вениамин Несторов, ЕЦ „ЕМАНУИЛ“, София, Пловдив, Раковски
Явор Костов, Християнски мисионерски център, Видин
Шегун Филипс, Християнска Църква "Осанна", Пловдив
Свобода за всеки
Иван Вълков, Българска християнска баптистка църква, София
Гордън Мерк, сдружение "Вяра и бъдеще", Пазарджик
Станимир Тодоров, Християнска църква "Царско свещенство", Русе
Данаил Танев, Християнска църква „ДАВ България“, Сливен

________________________
[1] За подробни юридически анализи на ЗСУ вж. жалба на 54 депутати от 44-то Народно събрание до Конституционен съд по конституционно дело №3 от 2020 г. и Проблемни аспекти на Закон за социалните услуги. Неизчерпателен анализ от Свобода за всеки и РОД, достъпен на интернет адрес: https://svobodazavseki.com/images/pdf/2019-11-analiz-zsu.pdf.

Чрез подписа ми упълномощавам Свобода за всеки да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.