БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СРЕЩУ ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА!

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОТ КОМИСИЯТА ПО ПЕТИЦИИ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,
Настоящата петиция е свързана с изказване на Ангел Джамбазки – Евродепутат от ПП „ВМРО“ - Република България на 28. 04. 2020г от 14. 00 часа, направено от неговия личен профил във Facebook и разпространена по всички основни социални мрежи , относно: „ ПРОВОКИРАНЕТО НА ЕТНИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ И ЕТНИЧЕСКА ДИСКРИМИНАЦИЯ!“
Като пълноправен гражданин на ЕС и в частност на Р. България, смятам, че с това изказване на Ангел Джамбазки са нарушени основни етнически права и свободи на ромския етнос, живеещ там, които са утвърдени по Чл. 6; ал. 2 от Конституцията на Р. България; Правилата на ЕС за справяне с дискриминацията, въведени във всички 28 страни от Съюза, гласувани и утвърдени от Европейската комисия за дискриминация и други директиви на ЕС.
С това свое изказване г-н Джамбазки подбужда към етническа омраза и етническа дискриминация, упражнява етнически тормоз върху гражданите на ЕС ; нарушава чл. 2.4.2, заложен и упоменат в Наръчник по европейско право в областта на дискриминацията.
Имайки предвид: неприкосновеността на личността, без значение на пол, раса, религиозна и етническа принадлежност; равнопоставеността на всички етноси, живеещи в ЕС - правото им на живот, на свободно пребиваване, социализиране, образоване, професионално и личностно развитие, г- н Джамбазки със своето изказване е допуснал следното:
- Застрашаване на техните права и свободи;
- Подстрекаване и подбуждане към етническо неравноправие;
- Застрашаване сигурността и живота им;
- Тормоз и подбуда към дискриминация;
- Неспазване и нарушаване на основни разпоредби, съгласно ЕКЗПЧОС и други европейски директиви;

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОТ КОМИСИЯТА ПО ПЕТИЦИИ КЪМ ЕП,
Имайки предвид, че за съжаление това не е прецедент и първичен случай от страна на г- н Джамбазки, обръщам се към Вас, с ясната цел и надежда тази порочна практика ще бъде прекратена, ще бъдат взети крути мерки относно неговото нехуманно държане и нарушаване на правилата и клетвата, дадена в Европейския парламент!
Вярвам, че основавайки се на най-важния и висш принцип –Принципът на живот и равноправно съществуване, Вие, ние - всички граждани ще допринесем за запазването и подобряването на стандарта на живот, в името на по- добро бъдеще за децата ни!
Имайки предвид гореизложеното, моля за съдействие от Ваша страна!

 

С уважение: М. Алексиев

Дата: 01. 05. 2020г.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам M.Aleksiev да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...