Незабавно осигурете средства за лишените от доходи!

Ние, подписалите настоящата петиция, настояваме правителството да предприеме незабавно следните мерки в защита на хората в затруднено положение в условията на извънредното положение и пандемията от COVID-19:

1. Всеки български гражданин, по посочена от него банкова сметка или по друг удобен за него начин, да получи обезщетение за всеки месец от началото на извънредното положение, в размер на разликата между месечната минималната работна заплата и своя доход на член от семейството, ако той не я надвишава. За непълнолетните помощта да бъде получена от техен родител или настойник.

2. Замразяване на цените на стоките от първа необходимост, лекарствата, предпазните маски и дезинфектантите за ръце с таван - нивата им към 01.01.2020г.

3. Държавата да поеме социалните и здравните осигуровките на неосигурените лица за периода на извънредното положение.

4. Незабавно замразяване и разсрочване по месеци за една година напред от края на извънредното положение на наемите по местоживеене и сметките за комунални услуги, начислени в периода, за който то е обявено.


Колектив СОЦИАЛНА БОРБА    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Колектив СОЦИАЛНА БОРБА да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...