Да се наложи мораториум на сметките, докато има карантина

До Министър-председателя на Република България,

До Министъра на икономиката на Република България,

До Президента на Република България

Драги народни избранници, както знаете на 13 март над 200 000 души останаха без работа за неопределен период от време, а още стотици хиляди души ще бъдат засегнати косвено, заради финансовата криза, породена от коронавируса. 

По данни на НСИ 22% от българите живеят под прага на бедността, а над 2 милиона живеят около него. Това са хора, които живеят месец за месец, а някой от тях и ден за ден. Това са хора, които ще попаднат в капана на бързите кредити или ще останат на улицата, защото няма да имат възможност да покрият дълговете и сметките си.

Тъй като винаги сте сравнявали България с други държави от Европейския съюз и сте казвали неведнъж, че сме една от най-стабилните страни-членки, Ви призовавам да вземете пример от други европейски държави (Италия, Франция) и да наложите мораториум върху комуналните сметки и кредитите към банките за срока на бедственото положение.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Николай Железов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...