За автентично възстановяване на Тютюневия склад в Пловдив

 До министъра на културата на Република България – г-н Боил Банов

До кмета на гр. Пловдив – г-н Здравко Димитров

До директора на НИНКН - г-жа Даниела Джуркова

 

 

 

Според Закона за културното наследство на България, ние, долуподписаните настояваме Тютюневият склад в Пловдив да бъде възстановен в автентичен вид според изискванията на същия закон:

Чл.71 (2) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) При унищожаване на недвижима културна ценност поради неизпълнение на задълженията по ал. 1, т. 1 и 2 лицата по ал. 1 са длъжни да я възстановят в същия вид - с оригиналните обемно-пространствени параметри и архитектурни и художествени характеристики. Срокът за възстановяване се определя от министъра на културата.

plovdiv-project-01_IMG_2904.jpg

Без_име.jpg

Без_име2.jpg

Без_име3.jpg

Петицията ще бъде предадена и на собствениците на  "Ориент табако" на ул."Одрин 8" ЕООД Александър Николич и Георги Бранеков които през 2016г. са започнали разрушаване на недвижимата културна ценност.    
vv.jpgВ случай, че има "техническа грешка" в адреса на недвижимата културна ценност, настояваме тя да бъде отстранена незабавно от НИНКН.



Свободни граждани в защита на културното наследство на България    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Свободни граждани в защита на културното наследство на България да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...