Настояваме Мемориален комплекс "Братска могила", Пловдив да бъде обявен за паметник на културата от национално значение.

"Братската могила" е мемориален комплекс в Пловдив, посветен на падналите за освобождението на България от османско владичество и по време на Балканските, Първа и Втора световни войни.Открит е през 1974 година, изграден под формата на тракийска могила.В костницата лежат останките на над 126 загинали в борбата против фашизма по време на Втората световна война.

В последните години там липсва охрана, стои заключено, и постоянно се драска с графити.

Ние настояваме да бъде сменен статута му, за да може район "Западен" и община Пловдив да кандидатстват за финансиране от Европа и България за опазване на културното наследство, да бъде възстановен вечният огън, и да бъде сложена жива охрана и охранителни камери, за да не бъде поругаван.

Подписите ще се събират онлайн и на хартиен носител до 20.10, и ще бъдат внесени в НИНКН  на 24.10.2019 година.

Десислава Йорданова-БСП Западен    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Десислава Йорданова-БСП Западен да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.