Аз Съм Криси

След разтърсващото престъпление от с. Сотиря преди броени дни, последвано от непрофесионално и нехуманно лекарско отношение, което донаказа едно измъчено, изплашено, агонизиращо и умиращо дете в последните минутки от неговия кратък живот, аз казвам СТИГА и настоявам да бъдат предприети спешни реформи в:

1) Социлната система- Крайно време е хората да осъзнаят, че привилегиите идват с отговорности. Родители, чиито деца не посещават редовно училище не трябва да получават помощи. Създадохме достатъчно паразити като поднесохме всичко на готово. Сега те избиват и изнасилват децата ни, защото нямат никаква ценностна система.

2) Образованието - авторитетът на учителя трябва да се възкачи на нивото, на което беше преди. Учителят не трябва да ходи със страх и нежелание на работа, защото учениците му имат в пъти повече права от него! Учебният материал трябва да бъде поднесен по начин, който задържа интереса на ученика и дава стимул и мотивация за усъвършенстване. Задължителни униформи за всички ученици. Учебни програми за по-нататъшно образование, които за са достъпни и адекватно комуникирани. Тестова система на изпитване, за да не се сърдим на учителя. Стипендии за насърчаване интереса към определени професии, в които има недостиг.

3) Здравеопазване - Високи стандарти и изисквания, регламентиращи всеки елемент от лечението на пациента и ясен механизъм за контрол на тяхното спазване. Ясни и конкретни процедури за подаване на жалби и оплаквания от пациенти и открит достъп до информация за тези във всяко болнично заведение. Строги наказания при нарушения и неспазване на установени процедури. Строго дисциплинарно наказание за лекаря, проявил такова престъпно безгрижие към това измъчено и изплашено създание. Редовни курсове за усъвършенстване и запознаване с иновации за медицинския персонал. Премахването на практиката на Едноличния Търговец. Лекарската професия е хуманна и при нея няма място за търговси практики. С човешки животи не се търгува и е абсурд това да е законно. Безплатни лекарства и прегледи за деца, чиито родители се осигуряват и пенсионери.

4) Наказателния кодекс - тежки наказания за доказани тежки престъпления, липса на възможност за намаляне на присъдата при признаване на вината при изключително тежки престъпления като изнасилване и/или убийство на дете и задължителна кастрация при доказан опит за блудство.

5) Незабавно приемане на Концепцията на Каракачанов за Иинтеграция, НО с поправка, според която тези нови правила се отнасят за всички български граждани.

6) Гражданско общество - възможност за стартиране на петиции с предложения от граждани по електронен път от сайта на правителството и тези да бъдат незабавно внасяни за гласуване при събрани повече от 10,000 подписа.

Чрез подписа ми упълномощавам Ани Русева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.