Аз Съм Криси

След разтърсващото престъпление от с. Сотиря преди броени дни, последвано от непрофесионално и нехуманно лекарско отношение, което донаказа едно измъчено, изплашено, агонизиращо и умиращо дете в последните минутки от неговия кратък живот, аз казвам СТИГА и настоявам да бъдат предприети спешни реформи в:

1) Социлната система- Крайно време е хората да осъзнаят, че привилегиите идват с отговорности. Родители, чиито деца не посещават редовно училище не трябва да получават помощи. Създадохме достатъчно паразити като поднесохме всичко на готово. Сега те избиват и изнасилват децата ни, защото нямат никаква ценностна система.

2) Образованието - авторитетът на учителя трябва да се възкачи на нивото, на което беше преди. Учителят не трябва да ходи със страх и нежелание на работа, защото учениците му имат в пъти повече права от него! Учебният материал трябва да бъде поднесен по начин, който задържа интереса на ученика и дава стимул и мотивация за усъвършенстване. Задължителни униформи за всички ученици. Учебни програми за по-нататъшно образование, които за са достъпни и адекватно комуникирани. Тестова система на изпитване, за да не се сърдим на учителя. Стипендии за насърчаване интереса към определени професии, в които има недостиг.

3) Здравеопазване - Високи стандарти и изисквания, регламентиращи всеки елемент от лечението на пациента и ясен механизъм за контрол на тяхното спазване. Ясни и конкретни процедури за подаване на жалби и оплаквания от пациенти и открит достъп до информация за тези във всяко болнично заведение. Строги наказания при нарушения и неспазване на установени процедури. Строго дисциплинарно наказание за лекаря, проявил такова престъпно безгрижие към това измъчено и изплашено създание. Редовни курсове за усъвършенстване и запознаване с иновации за медицинския персонал. Премахването на практиката на Едноличния Търговец. Лекарската професия е хуманна и при нея няма място за търговси практики. С човешки животи не се търгува и е абсурд това да е законно. Безплатни лекарства и прегледи за деца, чиито родители се осигуряват и пенсионери.  

4) Наказателния кодекс - тежки наказания за доказани тежки престъпления, липса на възможност за намаляне на присъдата при признаване на вината при изключително тежки престъпления като изнасилване и/или убийство на дете и задължителна кастрация при доказан опит за блудство.

5) Незабавно приемане на Концепцията на Каракачанов за Иинтеграция, НО с поправка, според която тези нови правила се отнасят за всички български граждани.

6) Гражданско общество - възможност за стартиране на петиции с предложения от граждани по електронен път от сайта на правителството и тези да бъдат незабавно внасяни за гласуване при събрани повече от 10,000 подписа.

 

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Ани Русева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook