Аз подкрепям Весела Неделчева

Някога, в далечната 1993г., незнайно как съдбата ме отведе като гимназист в 78 СОУ, гр. Банкя. Доколкото си спомням, първата ми година там беше първа и за госпожа Неделчева. Първата ми среща с нея беше като учител, не като директор. Преподаваше ми още от първата година, от девети клас. И почти веднага стана един от любимите ми учители. Госпожа Весела Неделчева беше първият и единствен по това време учител който ни караше да мислим, който ни позволяваше да изговорим това което мислим и който приемаше думите и мненията ни дори и да не беше съгласна с тях. Тя беше тази която оценяваше казното от мен, вместо дългата ми коса. Тя беше тази която оценяваше написаното от мен, вместо скъсаните ми дънки. А колко двойки получавах само и единствено заради външния си вид и дързостта да изказвам мнение...

Училищният директор Весела Неделчева беше единственият за времето си такъв, който винаги имаше време за среща с учениците си по тяхно искане. Единственият директор който ги изслушваше и обръщаше внимание на проблемите им. И единственият директор който ги подкрепи в борбата им срещу призраците от миналото!

Нима не желаем точно това от образователната система? Нима нямаме нужда от учители провокиращи децата ни да мислят? Нима нямаме нужда от директори, които не подхождат към децата ни с пренебрежение, а с разбиране? Нима нямаме нужда от пионери, какъвто несъмнено беше тя само няколко години след промените?

Аз подкрепям Весела Неделчева като неин ученик.

Аз подкрепям Весела Неделчева като неин възпитаник.

Аз подкрепям Весела Неделчева!