Против насилието над зайци

В интернет пространството се появи клип на гражданин, в който се вижда как ужасяващо малтретира заек. Клипа не може да бъде прикачен поради грешка в системата. В този клип се вижда как Виктор Марешов жестоко се гаври с болен заек. Човекът качил този клип е именно Виктор Марешов от село Гиген, общ. Гулянци, Плевенска област. Клипът е качен на 10 Март 2019.

Ние, българските граждани, настояваме за незабавен отговор на въпроса:
Кога ще бъдат прекратени безнаказаните жестокости към животните в България?

В България, ако някой отреже главата на здраво заек,коте или куче с две голи ръце и нож, не носи никаква наказателна отговорност.

Ако убие животно чрез чупене на гръбнака и със сатър, не носи никаква наказателна отговорност.

Ако осакати животно и го остави да агонизира по особено жесток начин, не носи никаква наказателна отговорност.

Според НАС, хората подписали тази ПЕТИЦИЯ, човек, който издевателства над животно, а именно в този случай едно беззащитно зайче, не може да бъде ПСИХИЧЕСКИ здрав човек! НИЕ СМЕ ПРОТИВ ТОВА, ако и ти си против насилието над ЖИВОТНИ, МОЛЯ покрепи ни и се подпиши.

Добрина Янчева Иванова    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Добрина Янчева Иванова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.