Да подкрепим Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

ЛАУРА КЬОВЕШИ – най-успешният ръководител на национална дирекция за борба с корупцията   Това е световно известният румънски магистрат от унгарски произход, бивш Директор на Румънската Национална агенция за борба с корупцията. Беше отстранена от поста по изричната молба на сегашния министър на правосъдието на Румъния, когато стана много опасна за политическата корупция в своята страна, въпреки подкрепата на Президента на Румъния. Лаура Кьовеши се превърна в знаме на румънския и европейските народи в десетилетната им борба с най-отвратителните прояви на корупцията на белите якички. Днес тя е най-успешният кандидат да оглави новосъздадения орган на ЕС – Прокуратурата на ЕС, който се представи най-добре пред комисиите на ЕП (LIBE) и (CONT). Срещу нея застават „възпитаните“ и „образовани“  представители на корупцията, представителите на европейската политическа класа, уплашени корупционери, румънското и други европейски правителства, румънски и други евродепутати. Зад нея застават Моника Маковей и други емблематични фигури в борбата с корупцията. Заплахата от Лаура Кьовеши сплоти силите на статуквото в ЕС и в страните-членки, особено тези в Югоизточна Европа. Зад паравана на формалните претенции се крият дълбоките корупционни интереси на мощни политически центрове. Назначаването на Лаура Кьовеши на поста Главен прокурор на ЕС е последният шанс на Брюксел да запази остатъците от авторитета и престижа на европейските институции пред европейските народи, в навечерието на евро-изборите на 26.05.2019г. Без Кьовеши, Европейската прокуратура ще се превърне инструмент за заглушаване гласа на европейските граждани и налагане волята на политическите елити, ползващи се от инструментите на европейската корупция. КЬОВЕШИ или КОРУПЦИЯТА! По избора на Главен прокурор на ЕС лесно ще различите привържениците на политическата корупция на европейско и национално ниво.

Българско международно движение - БМД    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Българско международно движение - БМД да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.