Не на търсенето, проучването и евентуален добив на изкопаеми на площ "Злогош", Да за Чиста Природа

  1. Граждански Инициативен Комитет "За Чиста Природа " е против издаване на разрешение за търсене и проучване на  полезни изкопаеми на територията на общините Трекляно,  Земен и Кюстендил,  наречена площ "Злогош "  
  2. На определената площ по данни на предишни геоложки доклади има високи съдържания на живак и арсен, както и други опасни токсични вещества. 
  3. Тъй като в тази територия районът е карстов, съществува реална опасност за замърсяване на редица подземни водоизточници, както и на много питейни водоизточници с тези отрови завинаги. 
  4. Територията на площта определена за проучване е 197,8 кв.км, това означава екокатастрофа и унищожаване на природата и заплаха за здравето на хората!
  5. Моля подпишете петицията и помогнете да запазим поне един къс от България екологично чист!
  6. Предварително благодарим!

Инициативен Граждански Комитет "За Чиста Природа"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Инициативен Граждански Комитет "За Чиста Природа" да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook