Не на търсенето, проучването и евентуален добив на изкопаеми на площ "Злогош", Да за Чиста Природа

  1. Граждански Инициативен Комитет "За Чиста Природа " е против издаване на разрешение за търсене и проучване на  полезни изкопаеми на територията на общините Трекляно,  Земен и Кюстендил,  наречена площ "Злогош "  
  2. На определената площ по данни на предишни геоложки доклади има високи съдържания на живак и арсен, както и други опасни токсични вещества. 
  3. Тъй като в тази територия районът е карстов, съществува реална опасност за замърсяване на редица подземни водоизточници, както и на много питейни водоизточници с тези отрови завинаги. 
  4. Територията на площта определена за проучване е 197,8 кв.км, това означава екокатастрофа и унищожаване на природата и заплаха за здравето на хората!
  5. Моля подпишете петицията и помогнете да запазим поне един къс от България екологично чист!
  6. Предварително благодарим!

Инициативен Граждански Комитет "За Чиста Природа"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Инициативен Граждански Комитет "За Чиста Природа". Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook