Петиция за гласуване и приемане на закони срещу сектите, езотеричните центрове и подобни религиозни общности. Обстойно разследване на езотеричен център Мелхезедек, начело с Милена Маат Бонева.

В България има много неща които се позволяват, неща които сериозно влияят на нашето общество, неща за които няма закони. Едно от нещата за което няма закони са сектите, езотеричните центрове и религиозни общности. Голяма част от тези общности просъществуват манипулирайки хората и основната цел е финансово няколко хора да се облагодетелстват. Разбира се не всеки се хваща на тази въдица, но има хора които дават големи суми пари, теглят кредити, даряват имотите си, оставят на улицата близки, напускат семействата си, изоставят децата си и т.н. Във сектите, езотеричните центрове и религиозните общности идеята е Бог и че Бог е Любов. Къде е любовта в това да вземеш кредити за да дадеш парите на един човек, който се е провъзгласил за "виш служител", къде е любовта да даваш голяма част от заплатата си на този "виш служител", къде е любовта да дариш имат и да оставиш на улицата родители, семейство, къде е любовта да пренебрегнеш най близките си или да спреш да им се обаждаш и да ги виждаш, или още по страшно, да изоставиш собствените си деца? Не всеки човек постъпва така когато посещава такава общност, но има много хора които правят безумни постъпки, част от тези постъпки са изброени по горе в текста. Хората които са постъпили по един или друг начин от изброените са били предимно под влияние на манипулация, според мен това е престъпление свързано с личността на човека.

Смисъла на тази петиция е да се изиска да се въведат сериозни закони срещу тези общности. Само тези хора които са се сблъсквали с подобни общности знаят за какво говоря.

Аз съм потърпевша от езотеричен център Мелхезедек, оглавяван от Милена Маат Бонева. Вследствие на посещаване на консултации и курсове от страна на съпругът ми при Милена Маат Бонева, в моето семейство се случиха следните неща: подстрекаване и довеждане до разтрогване на семейството ни, довеждане на децата ни в риск, вербуване на съпруга ми с цел получаване на големи суми пари, съпругът ми прекъсна всякакви взаимоотношения с мен и децата ни, съпругът ми няколко пъти поставя въпроса да продава общото ни жилище.

Повечето такива общности имат прекрасно представяне в интернет, много хубави думи са написани за тях, много от хората които са писали хубавите думи за тези общности, днес не са на същото мнение. Много малко хора от потърпевшите ще излязат и ще говорят публично, останалите няма да го направят защото смятат че тези хора ще им навредят. Но нужно е да има смели и предприемчиви хора, това ще ни помогне да поставим основи на едно по добро общество за в бъдеще.

Обръщам се към всички хора, които са били в подобна ситуация или в момента са, обръщам се и към всички хора, които по един или друг начин биха ме подкрепили, пишете ми нека да дадем гласност за тези неща в България.

Чрез подписа ми упълномощавам с да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.