Да запазим училището в с. Црънча, обл. Пазарджик, искайки отмяна на решението на общинския съвет Пазарджик, за смяна на собствеността на училището!

Уважаеми жители и живущи в с. Црънча,

В миналото нашите деди са давали мило и драго за изграждането на училища. За съжаление без публично обсъждане в селото ни на 26.10.2018 г., общинските съветници в гр. Пазарджик с неясна обосновка са решили след като училището ни е вече закрито, съвсем да го затрият, подготвяйки го за продажба. Как ще се използва имотът ще решава бъдещият собственик, но едва ли вече ще е пригодено като училище. Така изчезва надеждата за неговото възстановяване и отново да се чува детска глъч в центъра на селото.  

Вместо това, вероятно съгласно обосновката, че „Ще се ползва за общежитие на наши и чужди работници”, ще ручи циганска и мигрантска реч, и вече с. Црънча не само няма да се гордее с това че е едно от малкото български селища в които няма цигани, но и ще затъне напълно. Считаме, че не това е желаното от црънчани бъдеще на родното ни село.

Алтернативата е да се търсят начини за подкрепа на младите хора и семейства в с. Црънча, да се стимулира раждането на деца и откриват нови работни места. Възможно е и да се преобразува училището в образователно-културен център временно, запазвайки способността му да се възстанови отново като училище.

Моля, подкрепете запазването на публичния характер на собствеността на училището в с. Црънча, обл. Пазарджик, подписвайки петицията за отмяна на решението на общинския съвет Пазарджик за нейната промяна в частна! 


Изгледайте, видеоклипа към петицията като кликнете Тук .


Обществен съвет за развитие на с. Црънча    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Обществен съвет за развитие на с. Црънча да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook