Да запазим училището в с. Црънча, обл. Пазарджик, искайки отмяна на решението на общинския съвет Пазарджик, за смяна на собствеността на училището!

Уважаеми жители и живущи в с. Црънча,

В миналото нашите деди са давали мило и драго за изграждането на училища. За съжаление без публично обсъждане в селото ни на 26.10.2018 г., общинските съветници в гр. Пазарджик с неясна обосновка са решили след като училището ни е вече закрито, съвсем да го затрият, подготвяйки го за продажба. Как ще се използва имотът ще решава бъдещият собственик, но едва ли вече ще е пригодено като училище. Така изчезва надеждата за неговото възстановяване и отново да се чува детска глъч в центъра на селото.  

Вместо това, вероятно съгласно обосновката, че „Ще се ползва за общежитие на наши и чужди работници”, ще ручи циганска и мигрантска реч, и вече с. Црънча не само няма да се гордее с това че е едно от малкото български селища в които няма цигани, но и ще затъне напълно. Считаме, че не това е желаното от црънчани бъдеще на родното ни село.

Алтернативата е да се търсят начини за подкрепа на младите хора и семейства в с. Црънча, да се стимулира раждането на деца и откриват нови работни места. Възможно е и да се преобразува училището в образователно-културен център временно, запазвайки способността му да се възстанови отново като училище.

Моля, подкрепете запазването на публичния характер на собствеността на училището в с. Црънча, обл. Пазарджик, подписвайки петицията за отмяна на решението на общинския съвет Пазарджик за нейната промяна в частна! 


Изгледайте, видеоклипа към петицията като кликнете Тук .


Обществен съвет за развитие на с. Црънча    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Обществен съвет за развитие на с. Црънча. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook