СТОП!!! На изсичането на здрави дървета в Благоевград!

IMG_20180909_1255201.jpgIMG_20180909_1255521.jpgIMG_20180909_1256351.jpgIMG_20180909_1254421.jpgIMG_20180909_125406.jpgIMG_20180909_125922.jpgУважаеми жители и гости на Благоевград, моля Ви да подкрепите петицията и чрез силата на гражданското общество да задължим ръководството на общината да спре със системното унищожаване на зелената система на града. След множество градинки, на път е поредна улица да остане без сянка и кислород. Миналата година жертва на лесното и "бързо" строителство паднаха чинарите на бул. Васил Левски, тази година са наред липи, орехи и секвоя на ул. Марица, догодина може да става въпрос за вашата улица. От прикачените снимки сами може да прецените дали става въпрос за здрави или болни дървета, и да видите разликата между вече оголените участъци и тези по които още не се работи. Докато новозасадени дървета стигнат нивото на сегашните, ще минат десетки години. Години, през които  живеещите в района ще дишат прахоляк и вредни газове от колите, което неминуемо ще влоши здравословното им състояние и качество на живот. Можете да видите колко са пораснали за една година фиданките на Васил Левски. Моля, подпишете петицията и да спрем унищожаването на прекрасни здрави дървета, преди да е становището късно. Нищо не налага отсичането им, освен мързелът на строителните работници, които не искат да заобикалят стволове и коренови системи. Благодаря!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.