Срещу публикацията на Девето основно училище в Благоевград

Screenshot_20180629-170926~01.png

Ние, долуподписаните, намираме за абсолютно недопустима и противозаконна публикацията от 28. 06. 2018 г. в 12:59 ч. на страницата на Девето основно училище в Благоевград, в която се споменава, цитираме: „Не записваме деца от ромския етнос“. Напълно е неприемливо институция, която се предполага, че трябва да учи децата на толерантност, да отправя такива публични послания.

Настояваме за следното:

1. Администраторът на страницата или авторът на публикацията да бъде наказан с дисциплинарно уволнение и да бъде подведен под съдебна отговорност.

2. МОН да накаже училището за публикацията.

Всичко друго, различно от посоченото, ще считаме като грубо погазване на Конституцията на Република България и случаят ще бъде разпространен както до органи на ЕС, така и до европейски медии.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.