Общонационална подписка в подкрепа на Референдума за промяна на политическата система

Преди две години, на 6 ноември 2016 години, въпреки многократните опити първо за неглижиране, а след това и активно противодействие по всякакви начини, беше проведен „Национален референдум за промяна на политическата система“.

Резултатите от него: гласували 3 488 558 души, над 2 500 000 от които категорично заявяват желанието си за незабавна, КАЧЕСТВЕНА промяна на съществуващият вече над 2 десетилетия политически модел.

Въпреки ясно изразената воля на конституционния суверен – народът на Република България, депутатите от 44 Народно събрание избраха ДА НЕ СЕ съобразят с решенията от Референдума и на 15 юни 2017г. отхвърлиха най-важното от тях – искането за въвеждане на мажоритарна избирателна система.

След проведеното гласуване, в което предложеният проект за промяна на Изборният кодекс е отхвърлено със 121 гласа „Против“, председателят на Инициативният комитет, инициирал референдума, Слави Трифонов казва:

От днес ние не живеем в демократична държава... живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация.  Аристокрация, която живее и управлява с една единствена цел - собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем.“

Повече от година по-късно, „народните“ представители от 44 Народно събрание на Република България и цялата политическа каста, не показват никакви признаци за подобно „осъзнаване“.

Поради тази причина ние – група граждани подкрепи решенията на „Референдума за промяна на политическата система“, стартираме общонационална подписка, с която настояваме решенията, взети с него, решения, за които гласуваха над 2.5 МИЛИОНА български граждани ДА СТАНАТ ЗАКОН!

1. НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА СЕ ИЗБИРАТ С МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА С АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО В ДВА ТУРА.

2. ВЪВЕЖДАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ.

 3. ГОДИШНАТА ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ, ОТПУСКАНА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИТЕ, ДА БЪДЕ ЕДИН ЛЕВ ЗА ЕДИН ПОЛУЧЕН ДЕЙСТВИТЕЛЕН ГЛАС НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.

 

Считано от днес, 29.06.2018г. всеки желаещ да подкрепи тази инициатива, може да го направи онлайн, слагайки подписа си под настоящата Петиция или с физически подпис в някой от десетките ни пунктове разположени във всички големи градове в страната.

„Народните“ ни избраници смятат, че са спечелили. Според тях въпросът с референдума е приключил преди година. Те са победители. Ние сме губещи.

ДА ИМ ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ Е ТАКА!  

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Драгомир Дончев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook