Не искам да ме газят колоездачи в Морската градина Бургас

Няма контролни органи в Морската градина, които да следят за спазването на Закона за движение по пътищата. Морската градина се е превърнала в магистрала за велосипедисти, които карат с голяма скорост, придвижват се на групи, повече от две заедно, успоредни едно на друго, без оглед на трасето, извън начертаните велоалеи. Има реални предпоставки за инциденти и случаи с фатален край. Застрашени са всички пешеходци в Морската градина, играещите деца, майките с бебета, възрастните хора и тези с намалена подвижност, водените на повод домашни любимци. 

Настояваме за превръщането на Морската градина-Бургас в изключителна пешеходна зона и незабавното извеждане на всички велосипеди извън нейните границите. Велосипедният транспорд за лицата над 12 години да бъде строго ограничен в рамките на велосипедните трасета, изградени извън пешеходните зони. Настояваме за урегулирането на велосипедния транспорт, съгласно Закона за движение по пътищата, чрез адекватна маркировка, пътни знаци и контрол от страна на общинските власти и органите на МВР. 

 


Милена Неделчева Димитрова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Милена Неделчева Димитрова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook