Не искам да ме газят колоездачи в Морската градина Бургас

Няма контролни органи в Морската градина, които да следят за спазването на Закона за движение по пътищата. Морската градина се е превърнала в магистрала за велосипедисти, които карат с голяма скорост, придвижват се на групи, повече от две заедно, успоредни едно на друго, без оглед на трасето, извън начертаните велоалеи. Има реални предпоставки за инциденти и случаи с фатален край. Застрашени са всички пешеходци в Морската градина, играещите деца, майките с бебета, възрастните хора с намалена подвижност, водените на повод домашни любимци.

Настояваме за превръщането на Морската градина-Бургас в изключителна пешеходна зона и незабавното извеждане на всички велосипеди извън нейните границите или строгото им ограничаване в рамките на жълто боядисаните линии - велоалеи. Също така за урегулирането на този вид придвижване чрез пътни знаци, прилагането на Закона за движение по пътищата спрямо велосипедистите и реален контрол от страна на общинските власти и органите на МВР.

Милена Неделчева Димитрова    Свържете се с автора на петицията

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.