Петиция за заличаване на марката „Сакрална архитектура на тялото ‘’ с номер на заявка 2017145306N,регистрационен номер 00100047 със срок на действие  08/03/2027 г. .

„Сакрална архитектура на тялото“ е оздравителна гимнастика чиито основи са положени и разработени от преди около петдесет години от французойка с руски благороднически произход – Натали Дроен. Тя е била дълги години балерина и на 60 години започва да разработва тази оздравителна практика. Написани са две книги, съответно "Нейната история - любов. Опит за сакралната архитектура на тялото и метафизиологията на Натали Дроен", издадена в България през 2014 г. и "Влюби се в тайната. Опит на сакралната архитектура на тялото и метафизиологията" в България през 2016г. /И двете издадени от издателството, което не само работи, а и предполагаме представлява една от заявителките./ В тези книги можете подробно да се запознаете с делото, философията и физическите упражнения създадени от Натали Дроен. Сакралната архитектура е дадена безвъзмездно от Натали Дроен на последователките и преки ученички, с идеята да се разпространи свободно до всички жени. Съобразно съдържанието на книгите считаме, че става въпрос за плагиатство на чужди думи, идеи и дела, като се преработват така, че да бъдат представени пред обществото като собствени. Представяйки ги за собствени, лицата регистрирали марката „Сакрална архитектура на тялото“ разпращат заплашителни писма до жени практикуващи и разпространяващи тази оздравителна гимнастика, включително и до дама провела семинари по системата на Натали Дроен в Русе, Добрич, Варна, Бургас, София, Германия, Дубай, преподаваща с личната благословия на създателката на Сакралната архитектура на тялото Натали Дроен. Споменава се като "нарушител" и пряка дългогодишна ученичка на Натали Дроен, ръководител на международна школа по Сакрална архитектура на тялото, гр. Киев, автор на книгата "Сакралная архитектура тела", издадена в Русия през 2017г.     От гореизложеното смятаме, че в случая заявителите са се възползвали от вратички в закона и/или недостатъчната му защитеност и това може да се приеме като акт на кражба на интелектуална собственост. Сакрална архитектура на тялото е както вече споменахме оздравителна гимнастика, но също така и създадена на основите на Християнската религия. Затова смятаме, че актът на заявителките за собственост на тази марка накърнява свободното разпространяване на тази оздравителна система, каквото е желанието на нейната основателка; смятаме, че не е основателен, тъй като заявителките нямат легална документация за право върху тази интелектуална собственост от трета страна (Франция или Русия). Легална институция е само международната школа на Алена Мазур „Сакральная архитектура тела“. Възразяваме срещу посегателството над чужда интелектуална собственост и оздравителна система. Благодарим предварително на всеки подкрепил каузата ни да имаме отново свободен достъп до тази оздравителна практика!

Сдружение "Живот за България"    Свържете се с автора на петицията