Република България да отзове трима британски дипломати заради създаване на истерия, застрашаваща мира и стабилността в Европа.

До МВнР, до Председателя на МС, до Комисия по външна политика в НС

Уважаеми дами и господа,

Смятаме за "твърде вероятно" истерията, която се поде от Великобритания във връзка с инцидента със Сергей Скрипал и дъщеря му, да е планиран акт, обслужващ интереси на сили извън Европа и целящ дестабилизиране на континента, спускане на нова желязна завеса, поставяне в опасност на мира и стабилността в Европа.

По отношение на това, дали Република България трябва да вземе отношение по случая и да се поддаде на натиск за включване към мерки срещу Русия, бихме искали да напомним, че в близкото минало някои държави (няма да ги споменаваме, защото може да пропуснем някоя и тя да се обиди) участваха в незаконни военни операции, довели до огромен брой цивилни жертви, огромни материални щети, съсипване на цели държави, провокиране на бежански вълни. В повечето случаи Републка България не само не реагира, но и подкрепи агресиите. При това тези неща наистина се случиха, не бяха "твърде вероятни". Да се реагира срещу "вероятност" , при това от такъв мащаб, изглежда нелогично.

Логично изглежда, обаче, Република България да реагира срещу театралните истерии на Великобритания и да отзове примерно трима британски дипломати, с което да обърне внимание на всички държави на континента, че международното право не се гради на хипотези и вероятности, нито върху лични интереси.

С уважение.

(ПП не се притеснявайте да подпишете, подписката е "сатирична", никой няма да гони британски дипломати. Няма полза от такива действия.)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.