Република България да отзове трима британски дипломати заради създаване на истерия, застрашаваща мира и стабилността в Европа.

До МВнР, до Председателя на МС, до Комисия по външна политика в НС

 

Уважаеми дами и господа, 

Смятаме за "твърде вероятно" истерията, която се поде от Великобритания във връзка с инцидента със Сергей Скрипал и дъщеря му, да е планиран акт, обслужващ интереси на сили извън Европа и целящ дестабилизиране на континента, спускане на нова желязна завеса, поставяне в опасност на мира и стабилността в Европа.

По отношение на това, дали Република България трябва да вземе отношение по случая и да се поддаде на натиск за включване към мерки срещу Русия, бихме искали да напомним, че в близкото минало някои държави (няма да ги споменаваме, защото може да пропуснем някоя и тя да се обиди) участваха в незаконни военни операции, довели до огромен брой цивилни жертви, огромни материални щети, съсипване на цели държави, провокиране на бежански вълни. В повечето случаи Републка България не само не реагира, но и подкрепи агресиите. При това тези неща наистина се случиха, не бяха "твърде вероятни". Да се реагира срещу "вероятност" , при това от такъв мащаб, изглежда нелогично.

Логично изглежда, обаче, Република България да реагира срещу театралните истерии на Великобритания и да отзове примерно трима британски дипломати, с което да обърне внимание на всички държави на континента, че международното право не се гради на хипотези и вероятности, нито върху лични интереси.

С уважение.

(ПП не се притеснявайте да подпишете, подписката е "сатирична", никой няма да гони британски дипломати. Няма полза от такива действия.)