ИЗИСКВАНЕ ОТ СУВЕРЕНА ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ТИТЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ

КОРИЦА_ЗАВЕТЪТ.jpg                                               

                                          ИЗИСКВАНЕ ОТ СУВЕРЕНА

                                                         

                                           ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

                                           МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РБЪЛГАРИЯ

                                            МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА НА РБЪГАРИЯ

                             

                                        Уважаеми дами и господа,

Като представители на неправителствени организации, свързани с културно-историческото ни наследство и представители на суверена, изискваме в навечерието на Националния ни празник  да изпълните едно от основните си задължения – отдаване на почит към вечния Български дух, допринесъл за развитието на днешната цивилизация, поне според световни авторитети.Преди 4 години отново направихме изискване до всички вас, което бе първата ни крачка към промяната - премахване на тюркския произход на Аспаруховите българи от държавните сайтове.  По повод подмяната на славната българска история с външна и вътрешна намеса, и широко отразеното в медиите създаване на нов политически проект „кан Кубрат“ и то от историк, изискваме в кратък срок да се инициира с държавна намеса научна конференция, която да събере не само официални учени, а и изследователи, запознати с хилядолетната история на българския дух.  В тази връзка подкрепяме призива на депутата и лидер на Атака Волен Сидеров официалните историци да докажат титлата кан или хан на Кубрат.Възможно ли е Кубрат да е кан или хан, след като доказано е приел Християнството в Цариград още в детските си години? Възможно ли е да носи корона, след като титлата му е кан и хан, а не Цезар-Цар, както внукът му Тервел – според монетите с негов лик? Време е да се отвори истинската история на българите и тя да залегне в учебниците на нашите деца, които да знаят своя род и произход, да уважават корените си, а не да растат като цветя без корен и да ги превръщаме в емигранти-чуждофили.Време е Министерството на културата да направи ревизия на всички музеи в България, в които българите се появяват чак през 19 век, за да освободят България от Османската империя. Преди това има неясни племена, траки, римляни, гърци, византийци, османци и така до 19-ти век. Да се подведат под наказателна отговорност всички учени, подменили историята ни. Изискваме да се въведат в учебниците ни след 100 години забвение писмата на цар Калоян до папата – това е един безценен български източник и светъл поглед върху хилядолетната ни история. Наш дълг е да дадем правилна насока на енергията на подрастващите поколения, да породим национална гордост в съзнанието им, да възпитаме морално-волеви качества и интелектуални интереси, взаимно зачитане, уважение към обществото и Отечеството за едно пълноценно, цивилизовано и проспериращо общество.Очакваме вашия положителен отговор в рамките на 14 работни дни от внасянето на писмото.Подписи на родолюбиви организации и изследователи, подкрепили Изискването за Доказване титлите на българските държавници – хан/кан или Цезар/Цар.

ОРГАНИЗАЦИИ И ГРАЖДАНИ ПОДКРЕПИЛИ ДО МОМЕНТА ПЕТИЦИЯТА:

Организация на Обединените Българи, председател Живко Бъчваров

Сдружение Велика БОЛГАРИА, председател Патриция Кирилова

Изследователски екип РУНИТЕ ГОВОРЯТ – Мила Салахи

Борислав Стамов, историк

Поли Паскова, Народна певица

Сдружение Нов живот, гр.Варна, председател Димитрина Иванова 

ВМРО,гр. Червен Бряг

Българско археологическо сдружение Иван Венедиков,

председател Красимира Лука 

Ирена Янчева- д-р етнолог 

Зорница Максимова Христова, учител

Петя Тончева, Сливен

Антон Жеков Пейков

Тянка Гочева Георгиева

Цветелина Макавеева

Десислава Иванова 

Никола Атанасов Атанасов

Валя Василева Енчева

Павел Константинов Томов

Йордан Николаев Хаджиненев

Мирослав Георгиев Нотаров

Велизар Стефанов Иванов 

Веселин Атанасов Атанасов

Вера Стоянова 

Илиана Иванова Мицева

Величка Владимирова Типева

Даниела Йорданова Тимова

Мариела Георгиева Тасева

Гергана Сабинова Тланушев

Галина Чонова Караджова-  искам всички БЪЛГАРИ да си знаят истинската история кои са .Стига лъжи и измами!
 
Петър Стоянов Стоянов нека нашите деца знаят истината за Велика България
 
Галина Минчева Тенева 
 
 
 
 
 

 


Сдружение велика Болгария, председател Патриция Кирилова, Организация на обединените българи, предсе    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook