Промяна името на улица "Райко Даскалов" в град Русе на "Ген. Васил Кутинчев"

В самия център на град Русе, между централния площад и улица "Цар Фердинанд", е изтъкан ансамбъл от малки улички, носещи имената на видни български революционери и възрожденци. Незнайно защо една от тях обаче е кръстена на, меко казано, противоречива личност като Райко Даскалов, човек - завършен национален предател, който освен с опита си за държавен преврат и провъзгласяване на т. нар. Радомирска република по време на Първата световна война, е известен още и с това, че е осъждан за далавераджийство, както и че е основен идеолог на политическия терор, налаган в страната ни след края на войната от Оранжевата гвардия на БЗНС. Като допълнение Райко Даскалов е и изтъкнат противник на ВМРО, действащ в ущърб на българското население на Македония, подпомагайки великосръбските интереси на Кралство Югославия. Ето защо ние, гражданите от организация "Русе може", намираме това за неприемливо и приканваме всеки, който споделя мнението ни, да подкрепи петицията, с която да настояваме пред кмета и общинския съвет на града улицата да бъде прекръстена и да носи името на ген. Васил Кутинчев - герой на България от 4 войни (Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна), родом от град Русе. Освен бележитата си военна кариера и множеството си ордени за храброст, генералът до Освобождението е осъществявал и учителска дейност в родния си град, а също така между войните е заемал административно-съдебни позиции. Улица, носеща името на Героя от Лозенград, ген. Васил Кутинчев, има в столицата ни, но не и в родния му град Русе, който има най-голямо право да се гордее с този наш прославен съотечественик. Приканваме всеки родолюбив русенец в името на историческата справедливост да подкрепи тази петиция и да я направи достояние на възможно най-широк кръг от хора.