За Зоополиция във всички градове в България, за прибиране на уличните кучета по приютите, за кастрацията и отглеждането им в приютите!

Нека държавните институции да спрат да си прехвърлят топката по този проблем! Нека Държавата спре да си клати краката и да се оправдава, че нещо върши!

Колко деца и възрастни хора бяха ужасяващо нахапани и обезобразени от глутници улични кучета през последните години в българските градове?Колко хора бяха заразени със зарази, които уличните кучета разнасят?Колко пъти общините и институциите, отговарящи за тези животни обещаваха, че ще се заемат с този проблем, но си прибираха в джобовете отпуснатите им от ЕС пари за отглеждането на кучетата в приюти, за Зоополиция, за кастрация и за медицинските интервенции на болните и пострадали улични животни? Знам, че в някои български градове този проблем може би вече не важи (а те може би те пък си имат проблеми с друг вид животни- с пернати или с хлебарки, да речем), но така трябва да се действа по отношение на бездомните кучета във всички български градове! Защото ако скоро не се реши този проблем, държавата ни ще бъде тотално превзета от глутниците, които от година на година се множат все повече!Колко пъти държавата ни ще бъде представяна от президент, разхождащ се по Червения килим редом до улични помияри, за срам пред целия свят? Нямам нищо против непородистите кучета, някои от тях са мили, но все пак те не са особено представителна емблема за пред света, та и чак президента ни да се снима с тях! А и когато са много и са на глутници и са изгладнели, те озверяват и започват да нападат хората по улиците - пешеходците (и те са хора!), майките с количките с бебета, децата и пенсионерите в парковете, и т.н.! Ясно е, че повечето хора се придвижват почти постоянно в колите си, но е много по - приятно и спокойно да знаеш, че например когато е Събота или Неделя и решаваш да се 620_d975f62254fa369e30b024495d9d964d.jpgразхождаш на спокойствие в парка няма някой изгладнял, бесен, мръсен, крастав и заразен помияр да дойде да те души, или да ти припикае обувката, или да ти изяде закуската от ръцете, или да те нападне и да те изгони от парка! Трябва да направим нещо за спокойствието на гражданите в тази държава! Трябва да направим нещо, за да заприлича България поне малко на една цивилизована европейска държава, която е влязла подобаващо в 21ви век (каквато властите претендират, че е)! Ясно е, че и за самите животни не е добре да са на улицата, да студуват и да се хранят от кофите за боклук!

ТАКА ЧЕ:

НЕКА ДА СПРЕМ НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ОБЕЩАНИЯ И НЕХАЙСТВОТО НА ИНСТИТУЦИИТЕ!

НЕКА ДА СПРЕМ ДЪРЖАВНИЯ ТЕРОР НАД ГРАЖДАНИТЕ И НАД ЖИВОТНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!