Правителство без Рашидов

Уважаеми г-н Министър-председател на Република България -

нашето Отечество с хилядолетна история и свой принос към световната култура, в чието изграждане са дали ума,таланта,кръвта и живота си нашите деди и прадеди-близки и далечни!
Ние, долуподписаните български интелектуалци, които виждаме своята принадлежност в това да продължим делото им, ви призоваваме по никой начин и ръководен от никакви кадрови, партийни и политически мотиви и сметки, да не допускате отново позорното назначаване на г-н Вежди Рашидов на длъжността Министър на културата-една дълбоко непозната за него територия, в която в двата си мандата, той извърши покушения и разрушителни дела, които и след сто години трудно ще могат да се поправят от наследниците ни.
В противен случай очаквайте нашите активни противодействия, които рано или късно, ще доведат до падането на поредния ви кабинет, тъй като са основани на нашето обективно обществено негодувание и на неприемането на поругаването на общата ни родова културно-историческа памет,а не на каквито и да било партийни или политически пристрастия. София ,29 април 2017 г. Подписал саморъчно:
1.Бойко Богданов Богданов /режисьор/