За гласуване на хора със завършено средно образование !

Незабавен референдум на тема, "Подкрепяте ли да имат право да гласуват хора с българско гражданство, които нямат завършено средно образование ?"

Не би следвало лица които нямат ценз да имат възможността да упражнят правото си на глас. Да, според Конституцията на Република България, правото на глас не може да се ограничава от никакъв ценз. Но нима това не е повод за наложителни нови промени, които биха довели до нещо по-добро за всички нас, българите които страдат заради неконтролируемият платен вот !

За задължителни изменения в конституцията на Репубика България:

Чл. 6.

(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

~~~~~~~~

Чл. 53.

(1) Всеки има право на образование.

(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.

(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно.

Има противоречия с КРБ. Обучението до 16 г. е задължително, но не се спазва, и в същото време не трябва да се правят ограничения на правата, основани на образованието.

Тоест естествено, че трябват промени в КРБ, за да се правят такива ограничения.

Съединение.jpg