Ежедневен 15 минутен културен блок в предаването на БНТ - Канал 1 - "По света и у нас"

Заливането  ни с политически еднодневки - "събития", които след три дни са заменени със следващата поредна помия, никак не ни помага да намираме смисъла на човешкото си съществуване на тази земя. Клюкарската порция отминава, за да отстъпи място на минутите за спорт, където всичко е поне ясно - този победил онзи, а по-онзи загубил от по-този, за да се появи лъчезарната водеща, която ще ни каже, че утре слънцето пак ще изгрее, а другата водеща ще допълни "първи сме". Обикновено нито дума за култура, за достиженията на човешкия гений - за създателите на нови романи, филми спектакли, концерти, фестивали...Всичко онова, което осмисля безсмисленото,  на пръв поглед, човешко съществуване. То ни прави духовни същества, иначе просто сме едни еднодневки, сътворени от кал, които ще се слеят с прахта.

Предлагам след политико-криминалният обзор в "По света и у нас"по Канал 1 на БНТ, а защо не и по другите национални телевизии,  да последва ежедневен 15 - минутен културен блок и след това да идва спорта и времето. Подкрепете ме със своя глас и подпишете тази петиция!

Бойко Илиев - режисьор и директор на "Нов театър" НДК    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Бойко Илиев - режисьор и директор на "Нов театър" НДК да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.