Отмяна на 14-дневната задължителна карантина за българи, завърнали се в Обединеното Кралство

След като България така великодушно премахна карантината за хора, пристигащи от Обединеното Кралство е ред на Английска страна да върне жеста. Не е логично съпрузи, пътуващи заедно, в един полет и живеещи заедно, при пристигането си в Обединеното Кралство, единият да бъде карантиниран за 14 дни, а другият - не, понеже професията на втория е в листа на key workers. Оставаме с впечатлението, че или вируса е предтекст за пресяване на конкретна прослойка работници или поради неясни причини е повод за ограничение само за конкретни националности/държави.

Молим да се преразгледа логиката за поставяне под карантина на лица, пристигащи от България и да се усигури реципрочност на действията от страна на кралството.

Чрез подписа ми упълномощавам Радостина Дукова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.