Пререгулиране на движението до парк "Вл. Заимов".

ИСКАНЕ

от живеещите и работещите в района м/у ул.“Кракра", бул. " Княз Александър Дондуков ", ул. "Злетово", бул.      " генерал Данаил Николаев ", ул. "Силистра", бул "Евлоги и Христо Георгиеви" и    бул. "Я. Сакъзов" в р-н "Оборище", София за пререгулиране на движението в зоната.

След започване на строителните дейности, свързани със софийското метро, достъпът до квартала, който и преди това беше труден, стана почти невъзможен. В квартала има болница, детска градина, куклен театър и много офиси на фирми, което, заедно с пълната обща населеност на квартала, обуславя интензивно движение на МПС. За да се облекчи сегашното комплицирано положение, очакваме и предлагаме на Комисията по транспорта към Столична община някои промени в схемата за движение в квартала:

1.  Отваряне на алеята до парка към ул."Кракра" при бул. "Янко Сакъзов" №9А/ ул. Конрад Аденауер само за ляв завой в посока към ул. "Оборище" и затварянето й със знак в обратната посока. Това би било огромно улеснение за излизане от очертаната зона и прекарване на потока от коли по задната ул. "Сър Стивън Рънсиман", което ще намали и потока покрай парка "Вл. Заимов".

2.  Осигуряване на възможност за излизане от ул. "Поручик Пачев" с ляв завой по бул. „Княз Александър Дондуков” в посока център, както и на възможност за влизане в квартала на идващите в посока от моста „Чавдар” към центъра чрез светофар. Сегашното положение е огромен проблем, водачите на МПС са принудени да извършват често нарушения като рискуват.

3.  Монтиране на знак за разрешен обратен завой на бул."генерал Данаил Николаев" в посока Сточна гара при светофара с ул. "Злетово". Това място е важно за идващите по бул. " генерал Данаил Николаев " от бул. "Ситняково" и движещи се към домовете и офисите си край парка "Вл. Заимов".

4.  Възможност за достъп от бул. „генерал Данаил Николаев “ към ул. „Силистра” с монтиран знак за път без изход, за да не влизат случайно преминаващи, а да се ползва от живеещите и работещите в зоната. Това ще позволи ул. „Силистра” отново да стане двупосочна след моста "Чавдар" и ще даде възможност за влизане в квартала по ул. „Димитър Греков” на движещите се по бул. „генерал Данаил Николаев” без да е необходимо да правят десен завой по ул. „проф. Милко Бичев”.

5.  Разширяване на завоя от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"/ул. "проф. Милко Бичев" към ул."Силистра" с монтиран знак за път без изход вместо за затворена улица, за да не влизат случайно преминаващи, а да се ползва от живеещите и работещите в зоната. Това ще позволи излизане от ул. „Силистра” към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" или наляво по „проф. Милко Бичев”.

6.  Преместване на пешеходната пътека на бул. „Янко Сакъзов” пред кръстовището с ул. „проф. Асен Златаров”, където е основният пешеходен поток и заличаване на нелогично поставената 50-тина метра по надолу в посока "Перловска" река. Съществуващата пешеходна пътека не е функционална, не е добре сигнализирана, не започва от улица и не е свързана с алея на парка, скрита е от таксиметровата стоянка и затруднява трамваите и колите, накъсвайки движението твърде близо до кръстовището на бул. "Янко Сакъзов" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". За подсигуряване на трамвайните спирки има близък светофар. Предложението за ново място е продиктувано от ежедневното неудобство за хората, съответно от множеството инциденти, ставащи там. Това ново място би било много по-удобно, видно и естествено за преминаване, каквито са и останалите пешеходни пътеки по бул. "Я. Сакъзов".

7.  Качествен ремонт и трайно запълване на уличните дупки в очертаната проблемна зона и особено по ул. "Сър Стивън Рънсиман". Не е нормално постоянно да се отварят дупки на едни и същи места, чието избягване и заобикаляне създава допълнителни проблеми за движението, за шофьорите, за паркирането и за пешеходците, които особено в този район возят и водят и определено много деца – и заради парка, и заради детското заведение и заради здравните заведения тук.   Прилагаме схема на предложенията и подписка на гражданите, живеещи и работещи в района.

Съставили:

Д-р Александър Заимов

Павел Николов

Инициативата е подкрепена от фондация "За Оборище".

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.