Пререгулиране на движението до парк "Вл. Заимов".

ИСКАНЕ

от живеещите и работещите в района м/у ул.“Кракра", бул. " Княз Александър Дондуков ", ул. "Злетово", бул.      " генерал Данаил Николаев ", ул. "Силистра", бул "Евлоги и Христо Георгиеви" и    бул. "Я. Сакъзов" в р-н "Оборище", София за пререгулиране на движението в зоната.

След започване на строителните дейности, свързани със софийското метро, достъпът до квартала, който и преди това беше труден, стана почти невъзможен. В квартала има болница, детска градина, куклен театър и много офиси на фирми, което, заедно с пълната обща населеност на квартала, обуславя интензивно движение на МПС. За да се облекчи сегашното комплицирано положение, очакваме и предлагаме на Комисията по транспорта към Столична община някои промени в схемата за движение в квартала:

1.  Отваряне на алеята до парка към ул."Кракра" при бул. "Янко Сакъзов" №9А/ ул. Конрад Аденауер само за ляв завой в посока към ул. "Оборище" и затварянето й със знак в обратната посока. Това би било огромно улеснение за излизане от очертаната зона и прекарване на потока от коли по задната ул. "Сър Стивън Рънсиман", което ще намали и потока покрай парка "Вл. Заимов".  

2.  Осигуряване на възможност за излизане от ул. "Поручик Пачев" с ляв завой по бул. „Княз Александър Дондуков” в посока център, както и на възможност за влизане в квартала на идващите в посока от моста „Чавдар” към центъра чрез светофар. Сегашното положение е огромен проблем, водачите на МПС са принудени да извършват често нарушения като рискуват.  

3.  Монтиране на знак за разрешен обратен завой на бул."генерал Данаил Николаев" в посока Сточна гара при светофара с ул. "Злетово". Това място е важно за идващите по бул. " генерал Данаил Николаев " от бул. "Ситняково" и движещи се към домовете и офисите си край парка "Вл. Заимов".  

4.  Възможност за достъп от бул. „генерал Данаил Николаев “ към ул. „Силистра” с монтиран знак за път без изход, за да не влизат случайно преминаващи, а да се ползва от живеещите и работещите в зоната. Това ще позволи ул. „Силистра” отново да стане двупосочна след моста "Чавдар" и ще даде възможност за влизане в квартала по ул. „Димитър Греков” на движещите се по бул. „генерал Данаил Николаев” без да е необходимо да правят десен завой по ул. „проф. Милко Бичев”.  

5.  Разширяване на завоя от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"/ул. "проф. Милко Бичев" към ул."Силистра" с монтиран знак за път без изход вместо за затворена улица, за да не влизат случайно преминаващи, а да се ползва от живеещите и работещите в зоната. Това ще позволи излизане от ул. „Силистра” към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" или наляво по „проф. Милко Бичев”.  

6.  Преместване на пешеходната пътека на бул. „Янко Сакъзов” пред кръстовището с ул. „проф. Асен Златаров”, където е основният пешеходен поток и заличаване на нелогично поставената 50-тина метра по надолу в посока "Перловска" река. Съществуващата пешеходна пътека не е функционална, не е добре сигнализирана, не започва от улица и не е свързана с алея на парка, скрита е от таксиметровата стоянка и затруднява трамваите и колите, накъсвайки движението твърде близо до кръстовището на бул. "Янко Сакъзов" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". За подсигуряване на трамвайните спирки има близък светофар. Предложението за ново място е продиктувано от ежедневното неудобство за хората, съответно от множеството инциденти, ставащи там. Това ново място би било много по-удобно, видно и естествено за преминаване, каквито са и останалите пешеходни пътеки по бул. "Я. Сакъзов".  

7.  Качествен ремонт и трайно запълване на уличните дупки в очертаната проблемна зона и особено по ул. "Сър Стивън Рънсиман". Не е нормално постоянно да се отварят дупки на едни и същи места, чието избягване и заобикаляне създава допълнителни проблеми за движението, за шофьорите, за паркирането и за пешеходците, които особено в този район возят и водят и определено много деца – и заради парка, и заради детското заведение и заради здравните заведения тук.   Прилагаме схема на предложенията и подписка на гражданите, живеещи и работещи в района.    

Съставили:  

Д-р Александър Заимов  

Павел Николов

Инициативата е подкрепена от фондация "За Оборище".

Подпишете тази петиция


Или

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Facebook