Против позора, наречен Закон за културното наследство.

Настоящият Закон за културното наследство /ЗКН/ е позорно и срамно петно, нанесло необратими щети за културното наследство на България. Той е противоконституционен, потъпкващ правата ни на свободни граждани и в противоречие с европейските норми и стандарти. ЗКН е неясен, неадекватен, неприложим и води до абсурдни тълкувания. На практика той унищожи нумизматиката и колекционерството в България. Той е чадър за големите играчи на пазара за антики и е репресивен за колекционерите с по-скромни колекции. ЗКН и адаптираният спрямо него Наказателен кодекс изкуствено превърнаха хиляди колекционери и любители на металдетектинга в престъпници. В резултат стотици хиляди археологически, нумизматични и други находки бяха изнесени в чужбина или се укриха в земята. Така беше загубена безценна информация за историята на нашите земи в древността.

БНФМ,нумизмати ,колекционери...    Свържете се с автора на петицията

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от БНФМ,нумизмати ,колекционери... . Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.