Безопасна вода за децата в плувните басейни

До Президента на Европейската комисия

До Еврокомисаря по здравеопазване

До Еврокомисаря за защита правата на потребителите

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Омбудсмана на Република България

До всички медии в България

Крайно време е и е наложително европейският и българският политически елит да си „измъкнат главите от пясъка” и да погледнат истината право в очите, относно здравословните параметри на водата в  плувните басейни. Тази вода е среда и носител на непредсказуеми инфекции и диагнози...!? Днес, ние европейските потребители, сме изправени пред скрит, но глобален здравен проблем, който генерират водите в плувните басейни!

Да чуем какво казват световните токсиколози по проблемите с водата в плувните басейни:

„Прехлорираната вода в басейните е канцерогенна!”

„Прехлорираната вода в басейните уврежда непоправимо белите дробове!”

„Прехлорираната вода в басейните стимулира отключването на много заболявания!”

Системното прехлорирване на водата в басейна  е форма на легален биотероризъм!”

„Недохлорираната вода в басейните стимулира развитието на инфекции!”

Нашето предложение е да се инициира политически дебат за защита правата на потребителите (децата като най-уязвимата част) в плувните басейни, което да прерасне в реализацията на европейска инициатива „Безопасна вода за децата в плувните басейни”. Тази инициатива да бъде под патронажа на българка, зам.- председателят на ЕК и еврокомисар г-жа Кристалина Георгиева или зам.- председателят на ПГ на ЕНП и евродепутат г-жа Мария Габриел. Предложението ни е за българска жена, българска майка с висок политически пост в европейските институции, защото  посланията на Майките са най-мощните, най-безкомпромисните, когато става дума за защита правата, здравето и живота на децата! Да призовем жените-майки от българския и европейски политически елит, за да се случат посланията на инициативата! Ние дълбоко вярваме в майчината обич и сила!

Р. Роев, Варна, България, r_roev@abv.bg    Свържете се с автора на петицията