НЕ на ХАЗАРТА и КАЗИНАТА в БЪЛГАРИЯ!

Не на хазарта и казината в България!

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Държавната комисия по хазарта

До Председателя на Народното събрание на Република България

До всички политици и партии в Република България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

 

Това е гражданска петиция срещу хазартните игри и свободен достъп до казина и игрални зали в България!

 

Проучване на БАН е установило, че хазартните игри в казина и он-лайн сайтове източва джоба на повече от 100 000 българи.Реално обаче броят им е много по-голям, защото много от хората не си признават и не търсят специализирана помощ. При една проверка по казината за денонощие ще се открият между 160-250 човека , станали зависими от хазарта - те не могат да спрат да залагат, проиграват последните си спестявания, често залагат вещите си, губят домовете си и стигат до просешка тояга. Това е разкритие на психотерапевти, които помагат на пристрастени комарджии, желаещи да се спасят от пагубната болест,която няма никаква разлика от алкохолизъм и наркомания.

Еквадор има указ за закриването на всичките си казина и игрални зали. Това е втората държава в Латинска Америка,    която затваря игралните си зали. Първа е лидерът на континента –   Бразилия – вече една от водещите икономики в света.   Ще припомним, че казината, един от символите на Монако ,са държавен монопол. Но хазартът и достъпът в казината са забранени за жителите на Монако, дори и за принца!!!(следователно,държавата приема парите на чужди граждани,но не ограбва собствения си народ, гледайки му сеира как затъва в кредити и все по често остава бездомен) Хазартът е забранен и в Русия от правителството на Путин. Примерът бе последван и от Украйна.  В Турция забраната е в сила от доста години. Гръцката държава също прекрати тази античовешка индустрия. В Израел забраната е драконовска от десетилетия...  Не и в България, обаче. 

Пристрастеността към залаганията и бързото забогатяване пълзи като вирус и е добила епидемични размери през последните години. Сред жертвите й има дори ученици, които играят онлайн покер. 

Олигархическото управление на България през последните двайсет години направи хора от подземния свят милиардери от хазартен бизнес. В същото време, клиентите му са десетки хиляди заболели от хазартна зависимост, главно млади хора, съсипани семейства, разпадащи се общности.

Най-отвратителното в цялата тази история е, че за жертвите на хазарта у нас не се говори. Покрай показните акции на полицията се споменават злощастните наркомани, наркодилъри, малолетни проститутки, но не и хазартно-зависимите. В същото време босовете на комарджийския бизнес твърдят, че това всъщност е развлекателна индустрия, нищо лошо няма....

 

Мили граждани на Република България, дайте своя глас!

Нека заедно кажем НЕ на безобразието в страната ни! 

Нека не оставяме за пореден път интересите на няколко човека с власт и пари над тези на стотици хиляди българи!!!