НЕ на ХАЗАРТА и КАЗИНАТА в БЪЛГАРИЯ!

Не на хазарта и казината в България!

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Държавната комисия по хазарта

До Председателя на Народното събрание на Република България

До всички политици и партии в Република България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

 

Това е гражданска петиция срещу хазартните игри и свободен достъп до казина и игрални зали в България!

 

Проучване на БАН е установило, че хазартните игри в казина и он-лайн сайтове източва джоба на повече от 100 000 българи.Реално обаче броят им е много по-голям, защото много от хората не си признават и не търсят специализирана помощ. При една проверка по казината за денонощие ще се открият между 160-250 човека , станали зависими от хазарта - те не могат да спрат да залагат, проиграват последните си спестявания, често залагат вещите си, губят домовете си и стигат до просешка тояга. Това е разкритие на психотерапевти, които помагат на пристрастени комарджии, желаещи да се спасят от пагубната болест,която няма никаква разлика от алкохолизъм и наркомания.

Еквадор има указ за закриването на всичките си казина и игрални зали. Това е втората държава в Латинска Америка,    която затваря игралните си зали. Първа е лидерът на континента –   Бразилия – вече една от водещите икономики в света.   Ще припомним, че казината, един от символите на Монако ,са държавен монопол. Но хазартът и достъпът в казината са забранени за жителите на Монако, дори и за принца!!!(следователно,държавата приема парите на чужди граждани,но не ограбва собствения си народ, гледайки му сеира как затъва в кредити и все по често остава бездомен) Хазартът е забранен и в Русия от правителството на Путин. Примерът бе последван и от Украйна.  В Турция забраната е в сила от доста години. Гръцката държава също прекрати тази античовешка индустрия. В Израел забраната е драконовска от десетилетия...  Не и в България, обаче. 

Пристрастеността към залаганията и бързото забогатяване пълзи като вирус и е добила епидемични размери през последните години. Сред жертвите й има дори ученици, които играят онлайн покер. 

Олигархическото управление на България през последните двайсет години направи хора от подземния свят милиардери от хазартен бизнес. В същото време, клиентите му са десетки хиляди заболели от хазартна зависимост, главно млади хора, съсипани семейства, разпадащи се общности.

Най-отвратителното в цялата тази история е, че за жертвите на хазарта у нас не се говори. Покрай показните акции на полицията се споменават злощастните наркомани, наркодилъри, малолетни проститутки, но не и хазартно-зависимите. В същото време босовете на комарджийския бизнес твърдят, че това всъщност е развлекателна индустрия, нищо лошо няма....

 

Мили граждани на Република България, дайте своя глас!

Нека заедно кажем НЕ на безобразието в страната ни! 

Нека не оставяме за пореден път интересите на няколко човека с власт и пари над тези на стотици хиляди българи!!!

 

Подпишете тази петиция


Или

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Facebook