Да предпазим децата пешеходци

До Кмета на район Люлин, община Столична

Уважаеми господин Кмете,

Моля от мое име и на останалите подписали тази петиция за Вашето съдействие по следните 2 / два / въпроса :

1. На улица "Търново" в района между 40 - то СОУ " Луй Пастьор" и 56 - то СОУ "Професор Константин Иречек" да бъдат изградени така наречените "легнали полицай".  Улицата е в близост до 2 / две / учебни заведения и 1 / една / детска градина. По нея се движат превозни средства от масовия градски транспорт / тролейбус № 6 и автобус № 42 /, както и много други МПС който често карат със скорост над разрешената.

2. Същите така наречени "легнали полицай" да бъдат изградени на улица "Ген. Асен Николов". Споменатата улица "дели" 8 / осми / и 9 / девети / микрорайон на жк Люлин. По нея също  минава превозно средство от масовия градски транспорт / автобус № 42 /.  На същата улица се намира голям търговски обект от верига хранителнни магазини / пред който има спирка на споменатия автобус. Има и развит "пазар" състоящ се от немалък брой търговски обекти.

В допълнение искам да спомена, че и 2 / двете / улици са ежедневно пресичани не само от деца, а и от немалък брой пешеходци.