Топла вода и сапун за хигиенните нужди на децата в 10-то СУ

До Директора
на 10 СУ „Теодор Траянов“
гр. София, ж.к. Младост 1
г-жа Нели Найденова-Филипова

 

                                                                 МОЛБА

Уважаема г-жо Филипова,
Ние родителите на децата, учащи се в 10 СУ „Теодор Траянов“, което ръководите, се обръщаме към Вас с молба да се вземат спешни и ефективни мерки за подобряване на хигиенните условия в санитарните възли. Ситуацията в момента е следната:
В санитарните възли на цялото училище няма топла вода, няма сапун, тоалетна хартия и хартия за подсушаване на ръцете. Децата ни са принудени да си мият ръцете с ледена вода и да си носят сапун, салфетки и тоалетна хартия всеки път, когато ползват тоалетна.
Повечето деца не желаят да се мият с ледена вода. А и неудобството да носят всеки път сапун и хартия, да мислят къде да ги оставят, защото им пречат, ги отказва от спазването на лична хигиена.
Единственото място, където има топла вода е до стола. Но това не е достатъчно за училище с близо 800 деца, което се разполага в сграда на 4 етажа и има по 2 до 5 паралелки във всеки клас – от ПГ до 12 клас.
Считаме, че това е абсолютно недопустимо за модерно учебно заведение в Европейска държава през 21 век. Това е директна заплаха за здравето на нашите деца, защото всяка година сме изложени на риск от сериозни болести като грип, хепатит и други.
Ние, родителите, настояваме да бъдат отстранени причините, поради които няма топла вода в училището и да се поставят дозатори за течен сапун и хартия за подсушаване на ръцете, както и тоалетна хартия в санитарните възли.

Исканията ни са в съответствие с препоръките на Министерството на здравеопазването, във връзка с мерките за предпазване от вирусни инфекции и спазването на личната хигиена (съгласно съобщение на МЗ от 15.09.2009 г.).
При желание от Ваша страна за решение на изложения проблем, винаги може да разчитате на подкрепата на родителите. Вярваме, че с общи усилия можем да осигурим на децата ни по-добри хигиенни условия.

гр. София 02.03.2020 г.

С уважение,
Родители на деца,
учащи се в 10 СУ „Теодор Траянов“

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Родители от 10-то СУ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook