ЗА ОСТАВАНЕТО НА ГОСПОЖА РОСИЦА ГЕОРГИЕВА НА ПОСТА НАЧАЛНИК НА РУО-РУСЕ

Уважаваме справедливостта, но искаме промяна- това можем да кажем по повод решението  на ВАС да се върне Димитър Райнов за началник на РУО-Русе. Промяната дойде с Росица Георгиева, която е началник от една година, но има визията и куража да извърши не една положителна промяна . За пръв път от много години образованието се ръководи от експерт в тази област, а не от удобен партиен фигурант. Разбира се това не допада на хора, които предпочитат спокойствието на статуквото и не забелязват променящата се действителност- като намаляващия брой ученици,  закриването на професионални гимназии, фаворизирането на едни училища и неглижирането на други. Росица Георгиева направи тези проблеми  в русенските образователни институции  видими и започна да търси решения, а не да чака удобния черен  PR на конкурентите  и намаляването на учениците да унищожават професионалните гимназии една по една. За пръв път от дълги години се забеляза синхронна загриженост  за образованието в Русе от РУО, община и област, породени от желанието и умението на Георгиева да си сътрудничи с институциите и да поставя служебните цели над личните интереси. Сред многото предизвикателства пред настоящата шефка на РУО-Русе беше и справянето с мъртвите души в задочните форми на обучение. Порочна практика  останала незабелязана от предишния началник. Една година, но не една промяна в русенското образование. А сега накъде? Напред към миналото или назад към бъдещето със стария нов началник?

МОЛЯ, ПОДПИШЕТЕ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ! БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ НЕ СПИ!

Чрез подписа ми упълномощавам Калина Георгиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.