ЗА ОСТАВАНЕТО НА ГОСПОЖА РОСИЦА ГЕОРГИЕВА НА ПОСТА НАЧАЛНИК НА РУО-РУСЕ

Уважаваме справедливостта, но искаме промяна- това можем да кажем по повод решението  на ВАС да се върне Димитър Райнов за началник на РУО-Русе. Промяната дойде с Росица Георгиева, която е началник от една година, но има визията и куража да извърши не една положителна промяна . За пръв път от много години образованието се ръководи от експерт в тази област, а не от удобен партиен фигурант. Разбира се това не допада на хора, които предпочитат спокойствието на статуквото и не забелязват променящата се действителност- като намаляващия брой ученици,  закриването на професионални гимназии, фаворизирането на едни училища и неглижирането на други. Росица Георгиева направи тези проблеми  в русенските образователни институции  видими и започна да търси решения, а не да чака удобния черен  PR на конкурентите  и намаляването на учениците да унищожават професионалните гимназии една по една. За пръв път от дълги години се забеляза синхронна загриженост  за образованието в Русе от РУО, община и област, породени от желанието и умението на Георгиева да си сътрудничи с институциите и да поставя служебните цели над личните интереси. Сред многото предизвикателства пред настоящата шефка на РУО-Русе беше и справянето с мъртвите души в задочните форми на обучение. Порочна практика  останала незабелязана от предишния началник. Една година, но не една промяна в русенското образование. А сега накъде? Напред към миналото или назад към бъдещето със стария нов началник?

МОЛЯ, ПОДПИШЕТЕ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ! БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ НЕ СПИ!