Против увеличаване на таксата за Синя зона - град Пловдив

До г-н Председателя на Общински съвет,гр. Пловдив

​​ О Т В О Р Е Н О П И С М О
    от сдружение Спаси Пловдив

Ние, гражданите от сдружение Спаси Пловдив, сме готови за протестни действия тъй като сме против намерението на Общината да вдигне таксите за цялата синя зона с 50 % - от два лева цената става 3 лева. Така направеното предложение е нов финансов терор над пловдивчани и скрито намерение да се товарят пловдивчани с все повече такси. Ще бъде внесено и предложение за увеличаване на цената на билета за градски транспорт – на 1,50 лева. В никакъв случай това няма да доведе до подобряване на екологията.
    Господа управляващи, къде Ви е алтернативата към хората – откриване на паркинги, паркоместа, включително и буферни паркинги. Например: В гр. София – синя зона е два лева, само,че те имат метро, тролейбуси , модерен градски транспорт и буферни паркинги. В редица европейски градове са решили проблема по друг начин – максимално време за паркиране в супер център до 2 часа, както и автомобили без еко норми не се допускат в тези зони. Предлагам, предложението да не се внася в този вид в Общински съвет за гласуване, а да се подложи на обществено обсъждане за да се чуят различни мнения и предложения.
    Надяваме се, разумът у вас да надделее и да не се стига до протестни действия за които имаме готовност.🇧🇬🇧🇬🇧🇬

С подписването си упълномощавам Спаси Пловдив да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.