Парк “Възраждане” - за деца или кучета?

На 17.04.2016 година беше открит първия от 30 години насам парк “Възраждане”, който се простира на 52 дка в квартал “Зона Б5”. Идеята за него беше да има над 100 пейки,алеи, покрити с разноцветна мозайка, 3 чешми, 46 кошчета за боклук, амфитеатър, циркова площадка, детска площадка. Там е и първият за София сух фонтан. 

Към днешна дата, обаче, паркът се превърна в парк не за деца, а за безразборно разхождане на кучета без повод, стопанисване на улични такива и наличие на изпражнения по тревните площи и алеите. 

Разходките и игрите на децата са “мисия невъзможна”, защото ние-родителите трябва да пазим децата си от непрекъснато връхлитащите четириноги. Няма обособена площадка с ограждения за кучетата-те са навсякъде. 

Апелирам към Столична община, район “Възраждане”, както и към общинското предприятие "Паркове и градини"-на което е поверено стопанисването и поддръжката на Парка да се самосезират и да се обособи отделна площадка за кучетата, да се задължат стопаните да разхождат любимците си на каишка(с налагане на глобата, предвидена в закона) и да не се допускат безстопанствени кучета на територията на Парка(за същото следва да се грижи и назначената от общината охранителна фирма). 

Благодаря предварително на всички, които ще подкрепят инициативата и нека компетентните институции да свършат това, за което плащаме данъците си. 


Александрина Манова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Александрина Манова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook