Лозен иска да се отдели от р-н Панчарево

От с. Лозен искаме да се отделим от район Панчарево, да имаме самостоятелен бюджет и самостоятелна администрация.

Ето и пътят в най-общи линии: 1. Избиране на инициативен комитет. 2. Заявление пред СОС за провеждане на референдум. 3. Решение на СОС за провеждане на референдум. 4. Приемане на решение на СОС за резултатите, предложение на СОС до НС за изм. на адм. деление на Столична община. 5. Изготвяне на законопроект за новото деление и приемане на закона. 6. Трябва да се предвиди дали приходите на Лозен са достатъчни да се издържаме сами. Бюджетът се предвижда съобразно броя на населението. Ето пример от община Обзор:

С подписването си упълномощавам Ирена Максимова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.