В защита на Асен Александров - директор на 51 СУ „Елисавета Ба

ПОЗИЦИЯ

На членовете на Училищното настоятелство
на 51 СУ „Елисавета Багряна” – София

Ние, членовете на Училищното настоятелство на 51 СУ „Елисавета Багряна” – София, категорично не приемаме опита за злепоставяне на директора на училището г-н Асен Александров в медии, собственост на една определена издателска група.
Публикуваните вулгарни снимки и внушения са показателни за морала и душевното състояние на авторите им и говорят за липсата на всякакви професионални норми и етика във въпросните медии.

Публикуването на подобна невярна информация злепоставя честта, достойнството и доброто име не само на г-н Александров, но и на училището като институция.
51 СУ „Елисавета Багряна” е едно от елитните и реномирани училища не само в София, но и в цялата страна и няма да допуснем подобна гавра с мястото, което сме избрали за образованието на нашите деца.
Под ръководството на г-н Александров 51 СУ „Елисавета Багряна” достигна завиден рейтинг, нашите деца са сред първите в олимпиади, състезания и класации за гимназии и университети.
Материалната база също се обнови през годините на неговото ръководство и въпросният проект за обновяване на кабинетите по природни науки е спечелен в прозрачен конкурс и силна конкуренция с десетки училища.

Очевидно е, че опитът, авторитетът и позицията на съветник в Министерството на образованието са направили г-н Александров фактор в обществото и това е довело до усилията да се изфабрикуват манипулирани снимки, придружени с неверни внушения и непроверени „факти”.

Оставаме да тежи на съвестта на авторите и на собствениците на въпросните медии доколко в името на политиката си струва да се жертва репутацията и доброто име на един достоен човек, който през целия си съзнателен живот е работил за образованието и възпитанието на децата.

За нас е чест, че г-н Александров е директор на училището, в което учат нашите деца. С пълна вяра в морала и достойнството му даваме нашата подкрепа, включително и с юридическа помощ, за да може клеветниците и авторите на подобни пасквили да си получат заслуженото.

Членовете на Общото събрание
на Училищното настоятелство
на 51 СУ „Елисавета Багряна”

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Димитър Веселинов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook