ПОВИШАВАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА КРЪСТОВИЩЕТО ПОД м-т ТРАКАТА (Бул. Княз Борис I-ви и ул Арх. Манол Йорданов)

До: г-н Иван Портних
Кмет на Община Варна

До: Старши комисар Даниел Стайков Пашов
Директор на Областна дирекция на МВР гр.Варна

До: Юлия Петкова
Директор на ДИРЕКЦИЯ "КАНЦЕЛАРИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ"

ПЕТИЦИЯ

за

ПОВИШАВАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА КРЪСТОВИЩЕТО ПОД м-т ТРАКАТА

(Бул. Княз Борис I-ви и ул Арх. Манол Йорданов)

Уважаеми г-н Портних,
Уважаеми Старши комисар Пашов,
Уважаема г-жо Петкова,

Настоящата петиция е отправена и подписана от гражданите живущи в м-т Траката и гражданите притежаващи вилни имоти в същата местност. Като сигнал за необходиомостта им от подобряване на безопасността при движение през кръстовището на Бул. Княз Борис I-ви (ул. Първа) и ул Арх. Манол Йорданов (ул. Втора) под местност Траката.

Пояснение:
Въпросното кръстовище е с възможност за правене на обратен завой и в двете посоки на движение от гр.Варна към к.к. Св.Св. Константин и Елена и в обратната посока. Също така в това кръстовище се включва ул Арх. Манол Йорданов (наричана постарому ул. Втора), която се явява основна пътна артерия отвеждаща почти целия трафик от местността към главен път Бул. Княз Борис I-ви (постарому ул. Първа), а булеварда от своя страна е натоварен, тъй като свързва курортните комплекси и града. Което прави кръстовището изключително натоварено, същото е с повишена концентрация на ПТП.

Към настоящия момент на въпросното кръстовище има ограничеие на скоростта 40км./ч.. Но имаме основание да се съмняваме в добросъвестното спазване на въпросното ограничение. Ежедневно граждани се оплакват от породили се критични ситуации при преминаване през кръстовището, от една страна заради бързо движещи се автомобили по Бул Княз Борис I-ви и от друга страна включването на автомобили към булеварда в условията на намалена видимост.

Искане на петицията:
Да бъдат изградени и в двете посоки пътни съоръжения - ограничители на скоростта тъп "легнал полицай", да бъдат поставени допълнителни табели указващи, че има път без предимство и да бъдат монтирани камери за контрол на скоростта.

Считаме, че засиленият активен контрол на пътни Полицаи в натоварените часове (8:00-10:00 и 16:30-19:30) би бил само в полза на гражданите.

С уважение: д-р Делян Костадинов

Чрез подписа ми упълномощавам д-р Костадинов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.