„ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА“- Петиция ЗА преотреждане на 37 млн.лв., дадени за футболни стадиони в Пловдив, ЗА справедливо заплащане на извънреден труд на пловдивските медици, ново оборудване и др.

„ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА“

П Е Т И Ц И Я

ОТ НИКОЛАЙ БЛИЗНАКОВ
И СДРУЖЕНИЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ПЛОВДИВ

Общинският съвет на Пловдив разпредели между два футболни клуба 37 милиона лева, „подарени“ на Пловдив от Министерския съвет.
Футболът е страст за мнозина от нас, но пандемичната ситуация, ставаща все по-сериозна, изисква съвършено други приоритети. Неслучайно е пред отпадане и Европейското първенство по футбол, а може би дори и Олимпиадата.
Да се отделят извънредни обществени средства и внимание за ненавременни занимания днес, когато критичната ситуация ни връхлита, е ПРЕСТЪПНО, БЕЗОТГОВОРНО И буквално „ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА“.

Ето защо
НАСТОЯВАМЕ И ПРИЗОВАВАМЕ
ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ПЛОВДИВ, НЕГОВИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
ДА СЕ СВИКА В ТРИДНЕВЕН СРОК ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
с първа, основна точка в Дневния ред:
1. Преразпределяне на 37 милиона лева за справедливо заплащане на извънреден труд на пловдивските медици и други служители, чието свърхнатоварване предстои; за дооборудване на общинските здравни заведения и експресно създаване на нови; за други допълнителни дейности по обезпечаване не само на здравето, но и на цялостното осигуряване на пловдивските граждани в предстоящите месеци на извънредна криза.

Чрез подписа ми упълномощавам НИКОЛАЙ БЛИЗНАКОВ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.