Свобода за националистите от Сандански

Един от задържаните е Николай Йовев, който е известен в националните среди като един от най-активните националисти в Югозападна България. От години той е организатор на множество мероприятия и пропагандни акции в районна. Най-вероятно точно тази му дейност и това, че никога не е крил антисистемните си идеи и ги заявявал на висок глас, са причините вчера той да бъде арестуван в дома му, както и от там да бъдат иззети компютъра му и други лични вещи. Явно Николай и другите 3 момчета отдавна са били трън в очите на васалната власт в региона и бомбата пред клуба на „Евророма“ им е дала добър повод да им запушат устите. Ние сме сигурни, че тримата наши съратници нямат нищо общо със случая и са жертва на политически репресии, заради тяхната активна обществена дейност. Призоваваме всички български националисти на демонстрират солидарността си с арестуваните по всеки възможен начин. Нека да им покажем, че те не са сами!