Против закриване на сектор СОД към МВР на Република България

Quoted post


Гост

#8

2013-07-29 09:47

Според мен ОСОД трябва да се доразвива,не да се закрива!Отделът има много потенциал,но е подтиснат.Не знам по каква причина! Нека тези,от които това зависи да се покажат разумни и на ниво!Защото,коя структура в МВР противодейства по-ефективно на домовите кражби и на кражбите от всякакъв вид обекти,реализира финансови средства и съвместява всички други полицейски функции?Да мислим и действаме в по-широк аспект,както досега правят в СОД!По-добре да надгражаме,не да унищожаваме!

Отговори

команд

#35 Re:

2013-07-30 08:43:55

#8: -

То ако беше само СОД-МВР! В момнта цялото министерство е хванато за гушата, за да неможе да си поема глътка въздух. От това страдат не само служителите му, но и гражданите. Една държава без силен и стабилен сектор "Сигурност" не е държава !

FEN NA MVR-SOD

#212 Re:

2013-08-08 07:18:37

#8: -

Напълно вярно! Вместо да се закрива, трябва да се намери форма, която да елиминира това:

"Същевременно по реда на чл. 76 и чл. 77 от ЗМВР министерството е участник на пазара на охранителни услуги и в това си качество е конкурент на частните охранителни дружества."

Там е цялата хватка - КОНКУРЕНТ!

Много по-лесно е да му се отрежат крилцата, да се изкупи от някоя "наша охранителна фирма" и готово....

В България се славим с това, че вместо да развиваме нещо, което е доказало, че работи, за да работи още по-добре, ние трябва да го извадим от корена и да направим нещо "ново"... Дали това "ново" ще работи добре (или изобщо дали ще работи) няма значение, важното е да се натрупат точки в политическата игра и да се усвоят парите...

;-(((