Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай


Гост

/ #82

2016-06-13 12:17

Кузман Димов - Кърджали

Иисус Христос ни е дал велика заповед: "Не съдете за да не бъдете съдени!" Искам да се обърна към всички тези християни, които нарушиха тази заповед: Смирете се! Кои сме ние да съдим нашия митрополит. По Божието благоволение той е наш духовен водач. Водач, който за малкото години, през които е митрополит на Пловдивската епархия направи революция в най-добрия смисъл на думата, в цялостната дейност като духовен водач на повереното му от Бога паство.  

Негово високопреосвещенство Николай има смелостта да говори ясно и открито по всички актуални теми на болното ни общество. На него не му тежи тоталитарното минало, поради което е така открит и директен в изказа си. Разбира се, това не се харесва на, както ги нарича Сам Иисус Христос плътски мъдруващите човеци - считащите се за корифеи сред нашата така наречена интелигенция и журналистическа общност. И атаките срещу него, а това са атаки и срещу Православната ни църква не закъсняха. Използват се всякакви методи и средства, а напоследък и настройване на част от христолюбивия божий народ от град Асеновград.

Използват се доводи и аргументи, които за един истински вярващ християнин, запознат с учението на светите Отци и Учители на църквата са напълно безпочвени и неприемливи. Но за съжаление българският православен народ, по една или друга причина не е достатъчно запознат и лесно се поддава на тези зловредни внушения и клевети. 

Накрая искам да се обърна съм православните български християни: не се поддавайте на тази кампания! Сатаната ни вършее както е казал Спасителя и затова да се обединим около нашия архиерей за единството на Православната ни църква и за слава Божия. 

На журналистическото войнство, което взема отношение по всички въпроси, касаещи Православната ни църква, ще препоръчам да се запознаят в дълбочина със Светото Православие и учението за него дадено ни от Самия Иисус Христос, апостолите и светите отци и учители описано в богата съкровищница на православната литература и чак тогава да вземат отношение и да дават оценки за неща, които не познават.  

А на тези богослови, които всячески се стремят да прокарват отровата на икуменизма и модернизма сред нашия народ ще кажа: смирете се! Не съблазнявайте народа,  защото, както е казал Спасителят: "Горко на оногова, човека, чрез когото съблазън дохожда" (Мат. 18:7).

Да се молим Бог да вразуми заблудените наши братя и сестри! Амин!