Ние искаме оставката на членовете на управителния съвет на БФВ!

Уважаеми Дами и Господа,
От името на всички хора, обичащи и подкрепящи националния волейболен отбор на България, бих искал да изразя острото си възмущение и открито неразбиране на действията на Българската Федерация по Волейбол, часове след загубата от Германия на полуфинала на Олимпийската волейболна квалификация, която се проведе в София.
Непосредствено след приключването на срещата, ръководството на българския волейбол, се събра и реши да освободи от поста му, националният селекционер Радостин Стойчев. На нарочна пресконференция на следващия ден, президентът на Българската Федерация по Волейбол инж. Данчо Лазаров и членът на Управителното бюро Любо Ганев не дадоха никакво смислено обяснение за освобождаването на Стойчев.
В последствие се разбра, че Радостин Стойчев е научил за решението на БФВ на входа на зала „Арена Армеец” от секретарят на федерацията, часове след като въпросното решение е било взето!
Бих искал да попитам следното:
• Докога Българската Федерация по Волейбол ще си позволява да унижава публично селекционерите на националния волейболен отбор на България?
• Защо най-успешният български треньор по волейбол бе принуден да изживее подобен срам, а въпросните г-да Лазаров и Ганев не намериха нужния морал да му го съобщят лично?
• Защо бе взето решение за смяна на националния селекционер Радостин Стойчев преди най-важните турнири за националния отбор – допълнителната световна квалификация за Олимпийските игри и финалите на Световната лига по волейбол?
• Защо се генерира изкуствено напрежение в Националния отбор по волейбол, което може да доведе до негативни последици за класирането на отбора за Олимпийските игри в Лондон след броени месеци?

С оглед на натъртения ни от г-дата Лазаров и Ганев морал по време на въпросната пресконференция, бих искал да добавя следните въпроси:

• Защо Българската Федерация по Волейбол покани отново г-н Силвано Пранди за селекционер на Българския национален волейболен отбор, след като по същия унизителен и грозен начин го изгони след приключване на световното първенство в Италия?
• Кой ще понесе истинската отговорност, ако заради треньорските смени и нарушения климат в отбора, националите не се класират за Олимпийските игри в Лондон?
• Докога треньорите на българските национални отбори по волейбол ще бъдат гонени, като престъпници? Примери много – Радостин Стойчев, Силвано Пранди, Драголюб Балтич, Драган Нешич и кой най-сетне ще понесе отговорност за тези безобразни действия?
България показа, че стои зад своя отбор и своя треньор! Във времена, когато народът намира все по-малко поводи за обединение, 12 500 души подкрепяха безрезервно момчетата в най-трудния им мач срещу Германия и ги изпратиха с аплодисменти въпреки загубата! Факт, който безкомпромисно доказва, че феновете не се разочаровани! Спортът е низ от възходи и падения, и хората го осъзнават! За съжаление, група чиновници, решиха че могат да правят всичко с единствения колективен спорт, който носи успехи на България в последните години и да унижават най-успешният български треньор по волейбол!
Аз и всички хора, които подкрепяме българския национален отбор по волейбол искаме да попитаме – кога отговорните фактори в Министерството на физическото възпитание и спорта ще вземат отношение във връзка с безумните действия на ръководството на Българската Федерация по Волейбол и в частност на нейния президент инж. Данчо Лазаров?
Ние заявяваме своята твърда позиция, че въпросният господин, както и цeлият управителен съвет трябва незабавно да подадат оставка и да понесат нужните последствия за всички ощетяващи българския волейбол решения взети по време на техния мандат!
Подпис:
Почитател на Българския национален отбор по волейбол!"

Феновете на Българския Национален Отбор по Волейбол    Свържете се с автора на петицията