Детски добавки за всяко дете

Искаме всяко дете, до третото включително, да получава детски добавки без оглед на месечния доход на родителите. Искаме детската добавка да не е социална помощ за бедни, а насърчение за родителите, които раждат и гледат децата си в България. Подписката ще бъде внесена в парламента с искане на законодателна промяна – детските добавки от социална помощ да станат насърчителна мярка за всяко дете.

Всяко дете е важно! Подкрепете нашата подписка за детски добавки за всяко дете без граница на дохода.

Защо искаме това?

•    България е в ужасяващ демографски срив. Застрашена е нацията ни. Топим се с по 9 души на час
•   Според данни от ЦРУ, България и Свазиленд са двете държави в света, чието население най-бързо и катастрофално спада. В Свазиленд обаче половината от хората са болни от СПИН
•    Над 30% от родителите желаят децата им да емигрират завинаги
•    Не е важен доходът на родителите, а е важно да има деца и те да растат, учат и работят в България
•    Ако искаме да се раждат деца, трябва да премахнем една социална несправедливост и дискриминация спрямо 400 000 деца, които не получават детски. По данни от последното преброяване на НСИ от 2011 г. в България има 1 200 000 деца под 18 г., едва 800 000 от тях получават добавки
•    В Бюджет 2013 има пари за пенсионерите, за полицаите и администрацията, но допълнително пари за майките и децата няма
•    Детските добавки са пари от данъците и изразяват политиката на държавата спрямо децата и младите семейства. Сега политиката е политика на социално подпомагане на най-бедните, защото има доходен тест за семейството. Ние искаме промяна на политиката и насърчаване на отговорното родителство. България не трябва да дели децата си на бедни и богати
•    Да се подкрепи отговорното майчинство за качествено възпитание на децата
•    Справедливо е да се грижим за всички деца. За държавата децата трябва да са равнопоставени
•  Днес България няма голям външен дълг, стабилна е финансово и няма оправдание едни деца да получават добавки, други – не
•  Държавата може да намери пари като спре контрабандата, намали СРС-тата. Всяка година от контрабандата държавата губи по 2 млрд. лева. За подслушване държавата харчи по 100 млн. лева годишно, а резултатът е, че  нито един едър престъпник не е осъден
•   Само 170 млн. лв. годишно са необходими всички деца в страната да получават добавки. Толкова струва вниманието и грижата на държавата към още 400 000 деца
•   Бумащината и администрацията ще намалеят толкова, че със спестените пари може да се покрие половината от необходимата сума, за да получава всяко дете детска добавка без значение на доходите в семейството

Осъзнаваме, че това не е решението на всички проблеми, но е една крачка към справедливо отношение към всяко дете и всяко семейство с деца.

Ето и една графика, онагледяваща темповете, с които се топим:

Кои сме ние?

Ние сме НДСВ, партията, която има последователна политика в подкрепа на семейството и младите. В случая обаче е важна идеята, а не принадлежността й.

Подкрепете равноправието между всички деца!

В своите малки светове, в които съществуват децата...
няма нищо друго, което е възприемано така точно
и усещано така точно
както несправедливостта.

(Чарлз Дикенс, английски писател)

НДСВ    Свържете се с автора на петицията

Първо име
Фамилия
Град
Email адрес
Да се вижда ли Вашият подпис от всички?

Вашият email адрес никога няма да бъде публично показван или предоставян на трети страни.