Вън МВР от Факултета по журналистика и от свободното слово!

Свържете се с автора на петицията

репортаж за петицията по БНР от 21.11.2013

2013-12-04 00:08:34

http://bnr.bg/sites/horizont/Society/Bulgaria/Pages/2111hristov.aspx

333-ма преподаватели и възпитаници на Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет настояват за изтегляне на полицейските заграждения около сградата.

Призивът се съдържа в открито писмо с автор Павел Антонов. Според него изискването да се показват студентски книжки и преподавателски пропуски е извън прерогативите на полицията:

Всичко, което се случва в България, е шокиращо за всички нас, които сме минали пред този факултет. И не приемаме да видим 25 години след началото на промените у нас, при свобода на словото и медиите държавата чрез своите полицейски части да нахлува в Журналистическия факултет. Това преминава вече всички граници на най-лошите ни представи за това какво може да се случи.

Подкрепата е събрана чрез сайта за петиции, а писмото е изпратено до министрите на вътрешните работи и на образованието, до ресорните парламентарни комисии и до европейските институции.

 


Pavel Antonov

отразяване от bTV

2013-11-21 14:28:07

Привет. От бТВ търсят бивши и  настоящи студенти и преподаватели във ФЖМК които да разяснят защо подкрепят петицията утре към 9.00 ч пред  ФЖМК. Ако имате възможност, моля пуснете ми ваш телефон за връзка в лично съобщение до автора на петицшята.


Pavel Antonov



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.